Версія для друку

Симулятор з журналістики – старшокласники побували на «Mediastream»

Наприкінці квітня на факультеті систем та засобів масових комунікацій ДНУ пройшов медіаквест «Mediastream» для старшокласників.

Учасники поділилися на команди та мали пройти через шість локацій. У дещо ігровій формі школярі виконували завдання, які стосуються базових навичок журналіста. Уміння працювати в будь-яких екстремальних умовах, навіть у повному хаосі та під гучний рок. Швидко збиратися з думками, коли часу обмаль. Працювати в команді, чітко говорити, уміти аналізувати факти та виявляти неточності. Щоб пройти квест, школярі на повну силу використовували свою кмітливість, креативність та критичне мислення.

Школярі побували на таких локаціях:

«Наживо» – учасники перевіряли свою дикцію. Усією командою вони повинні були прокричати скоромовку на камеру.

«Реліквії» – учасникам необхідно було виявити, що поєднує три предмета – друкарську машинку, смартфон та газету XIX сторіччя.

«Everybody lies» («Усі брешуть») – тут команда спільними зусиллями проводила фактчекінг та знаходила брехню у журналістській справі.

«Фотоательє» – учасникам потрібно було продемонструвати свої навички фотографування. За три хвилини зробити груповий знімок, дотриматися композиції кадру та отримати підтвердження від «редактора». Учасники використали все: парти, журнали, мікрофон, кураторів команди та навушники.

«Журналістика – це класно» – школярі за 30 секунд повинні були записати 20 дієслів, які стосуються журналістики.

«Кімната жаху» – учасники в екстремальних умовах, з гучною роковою музикою, писали повідомлення «SOS», використовуючи отриману інформацію про своє місцезнаходження та прикмети викрадачів, щоб інші команди змогли знайти їх та врятувати від нападу піратів.

«Усе загалом сподобалося, – поділився один із учасників, – були деякі промахи, проте несуттєві».

У перервах між локаціями школярі співали, сперечалися, спілкувалися зі своїми кураторами. Але найбільше їм запам’яталася локація з реліквіями та друкарська машинка.

«Найбільше мені запам’яталася друкарська машинка. Ніколи до цього її не бачила. Ззагалом було весело, проте дещо сумбурно», – розповіла школярка.

Після закінчення квесту журі оголосило підсумки. Учасникам роздали сертифікати, а командам-переможцям дипломи та призи.

Переможцями стали:

І місце – команда «Чиновниця»

ІІ місце – команда «Мозгоштурм»

ІІІ місце – команда «Камера! Мотор!»

Також під час квесту учасники публікували історії та фото в Instagram із хештегом #фсзмк. Студентська рада факультету обрала власних переможців із найкреативнішими фото.

«У цілому ми дуже задоволені й дітьми, і тим, як все пройшло. Нам здається, що школярі були задоволені навіть більш, ніж ми. І нам це дуже імпонує. Плануємо і надалі проводити такі заходи. Що стосується труднощів, то кожен захід стикається з такими труднощами, чи то матеріальними, чи то організаційними», – зазначила співорганізатор квесту, доцент кафедри масової та міжнародної комунікації ДНУ Людмила Хотюн.

Факультет і надалі організовуватиме подібні заходи для школярів. Запрошуємо!

Кафедра масової та міжнародної комунікації


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram