Версія для друку

«Великоднє диво» в ДНУ

25 квітня, напередодні свят, у головному корпусі ДНУ імені Олеся Гончара на факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства відбувся культурологічний захід «Великоднє диво».

Усіх присутніх тепло привітала науковий керівник групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді, завідувач кафедри української літератури, доцент Наталія Олійник.

Такі заходи проводяться в університеті щорічно. Учасники представили виставки писанок, витинанок, вишивки, петриківського розпису з майстер-класами. Цього разу в нас побували майстри народного мистецтва – представники нашого регіону. Приємно відзначити, що серед них є викладачі ДНУ. Так, мистецтво писанки, представлене доцентом кафедри загального та слов’янського мовознавства Юлією Датченко з любов’ю і знанням найтонших нюансів писанкарства, викликало у непідробний інтерес і захоплення у студентів. Юлія Валентинівна ділилася власним досвідом з усіма охочими. Також до заходу підготували витинанки студенти кафедри образотворчого мистецтва і дизайну (викладач – Олена Половна-Васильєва).

Не менш цікавим був майстер-клас з витинанки, який провела майстер традиційного народного мистецтва, член Національної спілки народних майстрів України Наталія Авдєєнко. Він зібрав навколо себе багато охочих студентів.

Гармонійно вписалися в мистецьке коло учасники студії народної вишивки «Оберіг» (керівник – методист групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді, майстер народної творчості Наталія Щербак).

Мистецтво петриківської мальованки презентувала відома майстриня народної творчості Валентина Панко. Студенти ДНУ та Дніпропетровського театрально-художнього коледжу теж представили колоритну петриківку та провели майстер-класи (викладач – доцент кафедри образотворчого мистецтва і дизайну Тетяна Гарькава).

Як завжди, приємним доповненням «Великоднього дива» стала книжкова виставка, дбайливо підібрана співробітниками наукової бібліотеки ДНУ, які також презентували, окрім цього, власні вишивки та бісероплетіння (директор бібліотеки – Світлана Кубишкіна).

Такі свята згуртовують навколо себе, приваблюючи естетичною довершеністю, любов’ю до рідної землі, відчуттям нескінченної краси. Вони залучають студентів до невичерпних народних традицій української культури.

Група аналізу у сфері гуманітарної освіти
та виховання молоді


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram