Версія для друку

Крок до бізнесу

У квітні в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара на базі школи стартапів Startup Ecosystem Dnipro факультету економіки за підтримки КП «Центр підтримки малого та середнього бізнесу» Дніпропетровської обласної ради відбулася довгоочікувана зустріч «Крок до бізнесу». Захід мав на меті поєднати досвід, експертні думки підприємців та студентів через менторську підтримку новаторських проектів, а також популяризувати молодіжне підприємництво та забезпечити адаптацію студентів до ринково-орієнтованого суспільства.

Найбільша аудиторія факультету економіки наповнилась більш ніж сотнею студентів, викладачами та всіма бажаючими, кого цікавлять нові, сучасні, затребувані ідеї та бізнес-проекти молоді. Урочистий захід відкрила декан, професор Тетяна Гринько, яка привітала та подякувала присутнім за прагнення до розширення горизонтів та новаторських ідей. Перший проректор університету професор Олег Дробахін подякував за надання більших можливостей для розвитку бізнес-ідей та проектів студентів через створення школи стартапів. Голова постійної комісії з питань підприємництва Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Галаган наголосив на важливості та актуальності кроку бізнесу назустріч ініціативним студентам, які роблять перші, але наполегливі спроби для отримання практичного досвіду в реалізації власних бізнес-ідей.

На зустрічі було представлено 12 проектів студентів факультету економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Університету імені Альфреда Нобеля та Придніпровської державної академії будівництва і архітектури. Проекти відповідали як суспільному запиту, так і запиту з боку бізнес-середовища. Представники влади та бізнесу особливу увагу приділили наступним проектам та їхнім авторам: А. Ібрагімов з пропозицією побудови сучасного скейт-парку; А. Косенко з проектом виробництва екологічного шоколаду; В. Кочкін, який запропонував організовувати міжнародні кіберспортивні турніри; К. Тупікова з ідеєю створення City quest, квестів по всьому місті; Д. Гордійченко з проектом ресторану Chameleon та С. Репіна з концепцією створення штучних м’язів.

Свою експертну оцінку за всіма проектами надавали досвідчені представники влади, громадських організацій, бізнесу та науки: О.В. Галаган, Т.В. Продан, Ю.О. Шевцов, О.В. Булах, В.Г. Дьоміна, В.Г. Кіслейко, Т.В. Костенко, Ю.М. Полушин, Н.Ю. Яценко, О.А. Джусов, О.М. Шаталова.

Свято бізнес-ідей та проектів не оминули пам’ятні сувеніри та дипломи, які вручили креативним студентам факультету економіки, а також студентам з інших вишів міста.

Такі заходи, як «Крок до бізнесу» дозволяють поєднати креативні ідеї студентів з професійним досвідом підприємців, що забезпечить синергію вищої економічної освіти та потреб сучасного бізнесу. Велика подяка професору Тетяні Гринько – декану факультету економіки ДНУ та доценту Владиславу Яковенку – керівнику школи стартапів Startup Ecosystem Dnipro за допомогу в проведенні та організації такого важливого заходу!

Факультет економіки


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram