Версія для друку

Успіхи студентів-фізтехівців у конкурсі наукових робіт

Наукова школа матеріалознавців Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відзначилась черговим успіхом. Студентка фізико-технічного факультету групи ТМ-18м-1 Заріна Щурко за результатами досліджень властивостей модифікованих дисперсними композиціями алюмінієвих сплавів виборола перше місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Матеріалознавство».

Заключний етап конкурсу, на який було подано 98 робіт, відбувся 18-19 квітня у Харківському національному автомобільно-дорожньому університеті.

Вітаючи переможницю, необхідно подякувати науковому керівнику, професору кафедри технології виробництва фізтеху Наталії Калініній, вихованці якої протягом останніх років посідають призові місця у конкурсі. Зокрема, у 2018 році Анастасія Кашенкова, нині аспірантка ДНУ, також посіла перше місце.

Також ДНУ вперше взяв участь у конкурсі з «Галузевого машинобудування» і одразу успішно: дипломом 2-го ступеня відзначена розробка студентів групи ТУ-18м-1 Владислава Даниленка і Максима Сіренка, присвячена адитивним технологіям у машинобудуванні.

Підсумкова конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із галузі знань «Галузеве машинобудування» відбулася 16 квітня на базі Харківського національного технічного університету сільського господарства. Загалом, на конкурс було подано близько 60 робіт студентів з 18 університетів України.

Робота фізтехівців ДНУ була виконана під керівництвом доцента кафедри технології виробництва Івана Карповича. Студенти також отримали спеціальний диплом конкурсної комісії «За інноваційні підходи при виконанні наукової роботи».

Дослідження адитивних технологій активно розвиваються протягом останніх років на кафедрі технології виробництва, у тому числі завдяки підтримці Інжинірингової школи, створеної ДНУ та компанією Noosphere Ventures.

Анатолій Санін, завідувач кафедри
технології виробництва
фізико-технічного факультету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram