Версія для друку

Переможці конкурсу «Авіатор-2019» поїдуть до Ле Бурже

Студенти фізико-технічного факультету Володимир Слюсарев, Ілля Воропаєв, Костянтин Корячко, Олена Мироненко, Денис Постол, Артем Смирнов, Анатолій Чуприна виграли головний приз конкурсу «Авіатор-2019» і поїдуть на авіафорум Ле Бурже в Париж.

У День авіації та космонавтики Фонд Бориса Колесникова підбив підсумки Всеукраїнського студентського конкурсу «Авіатор-2019». Цього року в «Авіаторі» взяли участь 8500 студентів із 50 технічних та авіаційних ЗВО країни. Вони пройшли чотири відбіркові тури: тестування з історії та теорії галузі, технічної англійської, точних наук, а також захистили бізнес-кейси перед експертами у фіналі проекту. Пройти 3 відбіркових тури і потрапити до фіналу змогли 16 студентів фізико-технічного факультету ДНУ.

За словами фахівців, проекти конкурсантів стають складнішими, охоплюють ширший спектр тем. Цього разу вони стосувалися використання технологій додаткової реальності, боротьби з аерофобією, скорочення недоліків чартерних рейсів, створення онлайн-платформ, боротьби із забрудненням, управління повітряним рухом, розробки дронів з різноманітними завданнями і функціями, запровадження прогресивної системи надання медичної допомоги на борту літака та інші.

«Формат «Зацікав інвестора», обраний для фінального етапу «Авіатора», дозволив студентам вступити в діалог із членами журі, представити роботи в практичному аспекті, продемонструвати творчий потенціал. Ми спостерігаємо, як формується інтелектуальна складова української авіації, і я бачу в цьому велику заслугу Фонду Бориса Колесникова. Той факт, що щорічно 100 молодих авіаторів стають гостями великих міжнародних авіасалонів, переоцінити неможливо. Це величезний внесок у розвиток української науки і освіти», – поділився враженнями член журі проекту Євген Іванов.

Президент Фонду привітав студентів з блискучою перемогою в конкурсі й побажав незабутніх вражень від престижного авіафоруму Ле Бурже. «Наша країна зробила гідний внесок в історію світової космонавтики й авіації. Дивлячись на наших переможців, я абсолютно впевнений у майбутньому української авіації і в майбутньому цих юнаків і дівчат. Серед їхніх робіт є гарні масштабні розробки в галузі безпілотних літальних апаратів, навіть є пропозиція зі зменшення Boeing 787 Dreamliner. Конкурсна комісія розгляне 4-5 проектів переможців на виділення додаткового гранту для створення їхніми командами власного бізнесу», – відзначив Борис Колесников.

Поїздка студентів відбудеться в червні. На авіафорумі вони побачать новинки і кращі досягнення світової авіакосмічної галузі, поспілкуються з професіоналами, відвідають майстер-класи та відомий парк розваг Діснейленд.

Фізико-технічний факультет


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram