Версія для друку

Українська пісня об’єднала молодь на фестивалі в ДНУ

19-20 квітня відбувся IV пісенний фестиваль нового формату «Музичне сузір’я України». До Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара приїхали представники 22 міст та містечок нашої країни.

Фестиваль збирає щороку все більше й більше прихильників та учасників. Його було започатковано чотири роки тому за ініціативи студентів вокальної студії «Мрія» Палацу студентів ДНУ.

Цього року журі очолив народний артист України, телеведучий програми «Надвечір’я долі», композитор-пісняр Мар’ян Гаденко. Конкурс проходив за сприяння БО Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна» та Департаменту освіти та науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Переможців визначали в номінації «Вокал» (народний, сучасний, академічний). Обов’язкова умова – виконання першої пісні українською мовою.

Народна студія сучасного вокалу «Мрія» ДНУ отримала 1 премію на фестивалі. Особливість цієї нагороди в тому, що учасниці ансамблю разом співають лише з вересня цього навчального року, коли вони стали першокурсницями ДНУ. Журі одностайно висловило свою думку, що серед 14 колективів «Мрія» була дійсно дуже злагодженим гуртом, особлива манера співу вразила оригінальністю, а головне – професійністю, незважаючи на зовсім юний вік саме цього складу.

Цікаво, що на конкурс потрапили три колективи з назвою «Мрія». До останнього дня телефонували претенденти на участь, хоча термін подання заявок був вичерпаний ще в березні. Серед учасників було дуже багато представників Донецької області, що свідчить про те, що українська пісня об’єднує світ, а молодь з різних куточків нашої країни прагне спілкування.

Підсумки фестивалю «Музичне сузір’я-2019»:

Гран-прі – Квартет Heartbeat, м. Слов’янськ.

Спеціальні премії від Президентського фонду «Україна» Л.Д. Кучми отримали :

– Поліна Терехова (м. Київ)

– Владислав Богданович (м. Полтава)

– Анастасія Єременко (м. Добропілля)

У номінації «Співоча надія України» перемогли Олеся Чаус (м. Дніпро) та Софія Щербакова (м. Харків)

Спеціальний приз від Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара отримав хор «Пролісок» ДДМШ№ 19.

Вітаємо переможців!

Оксана Рудковська,
художній керівник Палацу студентів ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram