Версія для друку

Студенти-медики взяли участь в олімпіаді з гістології

11-12 квітня на базі Української медичної стоматологічної академії у місті Полтава пройшов ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Гістологія, цитологія, eмбріологія». Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара представляли п’ятикурсниці факультету медичних технологій діагностики та реабілітації Ганна Чeмeрис, Аліна Кривсун, Анастасія Усова та Вікторія Матвієнко.

Всього в олімпіаді взяли участь 50 студентів із 15 вищих медичних закладів України з Полтави, Києва, Харкова, Чернівців, Дніпра, Вінниці, Сум, Івано-Франківська, Львова, Тернополя, Ужгорода, Одеси та Запоріжжя.

Дівчата з ДНУ показали гарний результат при підсумку правильних відповідей в обох турах – письмовій та комп’ютерній частинах. Організатори влаштували гостинний прийом та цікаву екскурсію чудовим містом Полтавою, завдяки чому між учасниками панувала дружня атмосфера.

По закінченні олімпіади кожна з наших студенток отримала сертифікат учасника, а Ганна Чeмeрис здобула диплом за краще написання задач з бази даних «Крок-1». На жаль, цього разу наші дівчата не посіли призових місць, проте вони отримали купу вражень, збагатилися новим досвідом та новими знайомствами з майбутніми колегами.

Гістологія, складовими якої є цитологія та eмбріологія, займає важливе місце в системі медичної освіти. Ці знання закладають основи наукового структурно-функціонального підходу в аналізі життєдіяльності організму людини в нормі та патології. На цьому фундаменті будується викладання дисциплін, безпосередньо пов'язаних з клінікою.

Студентки вдячні рідному університету за можливість взяти участь у заході, зокрема, старшому викладачеві Тетяні Дикленко, яка супроводжувала їх під час поїздки, та колективу рідної кафедри сучасних технологій діагностично-лікувального процесу за здобуті знання.

Світлана Лацинська, доцент,
заступник декана факультету медичних
технологій діагностики та реабілітації
з наукової роботи


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram