Версія для друку

Наша студентка-економістка перемогла у двох конкурсах

У ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей зі спеціалізації «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» І місце посіла студентка факультету економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Альона Аксьонова. Цей етап конкурсу проходив на базі Національного університету «Львівська політехніка».

Альона Аксьонова представила на конкурс наукову роботу «Управлінсько-регуляторні аспекти розвитку ринку праці України в умовах євроінтеграції». Науковий керівник дівчини – канд. екон. наук, доцент кафедри економіки та управління національним господарством Ксенія Бондаревська.

До участі в конкурсі були запрошені студенти закладів вищої освіти України, у тому числі іноземці, що навчаються у ЗВО України. Перший етап – заочний передбачав рецензування наукових робіт галузевою конкурсною комісією; другий – очний – був у формі підсумкової науково-практичної конференції, де відбувся захист результатів наукових досліджень претендентами на перемогу. Усі роботи пройшли ретельний відбір, рецензування та рейтингове оцінювання з метою визначення переможців.

Ще одним здобутком Альони Аксьонової є ІІ місце в обласному конкурсі міні-проектів «Досягнення Цілей сталого розвитку», для участі в якому студентка ДНУ запропонувала проект «Розвиток молодіжного підприємництва в контексті стабілізації ринку праці України» (науковий керівник – канд. екон. наук, доцент кафедри економіки та управління національним господарством Ксенія Бондаревська).

На конкурс, організований Дніпропетровським обласним ресурсним центром сталого розвитку спільно з Ресурсним центром зі сталого розвитку ДНУ ім. О. Гончара та ДНУЗТ за підтримки Програми розвитку ООН в Україні, було подано реалістичні, пошукові проекти, що мають прикладне значення та можуть бути впроваджені у реальне життя. Серед тематичних напрямів були визначені найбільш актуальні в умовах сьогодення: 1. Зелене місто: проекти щодо енергозбереження, економії природних ресурсів, переробки та сортування відходів, впровадження принципу «зелений офіс». 2. Культурне місто: проекти щодо створення сучасного простору для розвитку молоді. 3. Комфортне місто: проекти щодо вдосконалення інфраструктури, що сприяють адаптації до потреб сучасного та комфортного міста. 4. Здорове місто: проекти, спрямовані на популяризацію здорового способу життя. 5. Екологічне місто: проекти, що направлені на вирішення проблем в галузі енергозберігання, екологічної економії та сортування сміття. 6. Сталий розвиток як складова соціальної системи: проекти розвитку трудового потенціалу, мотивації персоналу, ресурсів праці.

Вітаємо Альону Аксьонову та її наукового керівника з перемогами! Бажаємо подальших творчих успіхів та нових досягнень!

Факультет економіки


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram