Версія для друку

Тенденції в банківській сфері та фінансових ринків України як об’єкт дослідження студентів

На факультеті економіки відбулася щорічна Міжвузівська студентська наукова конференція «Сучасні тенденції в розвитку банківської системи та фінансових ринків України», яку вже традиційно проводить кафедра банківської справи разом з кафедрою фінансів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Цього року науковий форум був присвячений 25-річчю кафедри банківської справи та спрямований на вирішення актуальних питань стосовно сучасних тенденцій розвитку банківської системи та фінансових ринків України.

До оргкомітету надійшло 82 доповіді. У роботі наукового студентського зібрання взяли участь представники закладів вищої освіти Дніпра, Одеси і Запоріжжя. Його активними учасниками стали студенти кафедри банківської справи та кафедри фінансів ДНУ, а також постійні учасники нашої конференції: студенти Дніпровського державного аграрно-економічного університету, Одеського національного економічного університету, Університету митної справи та фінансів. До участі в конференції також долучились студенти Університету імені Альфреда Нобеля, Інженерного інституту Запорізького національного університету та НТУ «Дніпровська політехніка».

Традиційно учасників конференції привітала завідувач кафедри банківської справи, доктор економічних наук, професор Олена Шевцова. Під час конференції відбулося обговорення проблемних питань у панельних дискусіях, де модераторами виступали провідні викладачі кафедри банківської справи за наступними напрямами: макроекономічні фактори та проблеми грошового ринку (модератор: д.е.н., професор Юлія Макаренко), вдосконалення банківського менеджменту (модератор: д.е.н., професор Олена Шевцова), технології банківських операцій та новації у банківській практиці (модератор: д.е.н., професор Ілона Семенча), фінансові ринки і банківська діяльність на міжнародному рівні (модератор: к.е.н., доцент В’ячеслав Дереза), а студенти зі своїми ґрунтовними доповідями виступали експертами в проблемних питаннях.

Розширення кола учасників порівняно з минулими роками свідчить про зростання зацікавленості тематикою конференції, розширення наукових зв’язків та перспективи подальшого співробітництва між закладами вищої освіти щодо науково-дослідної роботи студентів.

Жваву дискусію викликала доповідь «Арт-інвестиції як альтернативний напрям інвестування» студентки 3-го курсу факультету економіки Аделін Уаба (група ЕФ-16-1), яка в підсумку посіла 3 місце і склала гідну конкуренцію однодумцям.

Перше місце цього року посіла студентка магістратури заочного відділення Ольга Василькович (група ЕФ-18м-1з) з доповіддю «Фінансова безпека вкладників банків України: фонд гарантування вкладів фізичних осіб». Ця доповідь викликала неабиякий науковий і практичний інтерес та зацікавленість як студентами, так і професорсько-викладацьким складом.

Оргкомітет та учасники конференції відзначили своєчасність та актуальність комплексного вивчення й оприлюднення сучасної проблематики у сфері банківської діяльності та розвитку фінансових ринків. Підтверджено високий рівень застосування інформаційних комп’ютерних технологій у підготовці до виступів студентів. За результатами конференції підготовлений збірник тез в електронному вигляді, грамотами нагороджені 9 учасників.

Оргкомітет конференції,
кафедра банківської справи


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram