Версія для друку

Доторкнулися до легенди…

Учасники загальноуніверситетського клубу творчої молоді «Паростки» ДНУ імені Олеся Гончара взяли участь у заході Дніпровського Будинку мистецтв, присвяченому 70-річчю від дня народження великого сина України, відомого українського композитора-виконавця, поета Володимира Івасюка.

Доторкнутися до легенди, дізнатися більше про долю Володимира Івасюка, почути та виконати деякі з його найкращих творів змогли представники різних поколінь. Однак переважною глядацькою аудиторією на вечорі пам’яті усе ж була молодь – учні та студенти різних закладів освіти Дніпра. Адже саме для їхнього культурного розвитку та виховання вкрай важливо проводити подібні заходи.

Так, у свідомості багатьох мешканців нашого міста, як і всієї України, композиції «Червона рута», «Водограй», «Я піду в далекі гори» є класикою української естрадної пісні. Але, на жаль, не всі знають, що це пісні Володимира Івасюка – неймовірно талановитої людини з трагічною долею. Якраз на цій зустрічі присутні змогли більше дізнатися про особистість, життєвий та творчий шлях В. Івасюка, почути запис його голосу й співані ним пісні, а також цікаві історії від людей, які колись особисто зустрічали цю легенду української музики.

Важливо те, що творчість поета й композитора минулого століття знаходить відгук у серцях сьогоднішньої молоді. Це у творчому пориві довели яскраві учасники клубу «Паростки»: студенти ДНУ Катерина Сокуренко (факультет суспільних наук і міжнародних відносин) та Єгор Годованець (фізико-технічний факультет), які виконали легендарну пісню «Я піду в далекі гори». Студентка факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Карина Коденчук присвятила пам’яті поета власного зворушливого вірша «Посвяту». А завершила виступ паростківців режисер клубу Олена Бесараб чарівною піснею В.Івасюка «У долі своя весна».

За словами очевидців, у нашому місті знаний композитор теж побував. Свого часу він очолював журі міського відкритого фестивалю молодіжної пісні та поезії, у фіналі якого весь зал дружно заспівав «Червону руту». Саме ця пісня лунала у фіналі і нашого заходу. Вдячні Дніпровському Будинку мистецтв за запрошення «Паростків» до участі у такому яскравому, змістовному й надихаючому заході!

Керівник клубу «Паростки»,
доцент кафедри іноземних мов
для гуманітарних спеціальностей
Олена Бесараб


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram