Версія для друку

Студенти факультету економіки на українському фіналі міжнародного конкурсу СFA Research Challenge

У березні цього року в Києві відбувся український фінал міжнародного конкурсу CFA Institute Research Challenge (CFA IRC). Команду факультету економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара представляли: Максим Леус (група ВВ-15-1), Олександр Курченко (група ВВ-15-1), Лілія Гужуман (група ВМ-16-1), Юлія Литвиненко (група ВМ-16-1) – за підтримки наукового керівника доцента Наталії Краснікової та професійного ментора Світлани Засухіної.

Цьогоріч учасникам було запропоновано проаналізувати фінансове, економічне та ринкове становище компанії Nestlé – найбільшої у світі кампанії з виробництва харчових продуктів та напоїв. Окрім аналізу сучасного стану компанії, студенти мали надати власний прогноз щодо зміни ціни її акцій на біржі NYSE, а також рекомендацію щодо їх купівлі чи продажу для потенційних інвесторів.

Наші студенти продемонстрували ґрунтовні знання у сфері фінансового аналізу і власну думку щодо подальшої зміни ціни акцій розглянутої компанії; сучасні навички з формування звіту та презентації роботи англійською мовою, а також загальний креативний підхід до командної роботи. Усі вони були нагороджені спеціальними сертифікатами учасників СFA Institute Research Challenge.

Загалом у конкурсі взяли участь 180 студентів із 25 потужних університетів і 12 областей України, з яких у фінал були відібрані лише 16 команд. Рішення щодо участі команд у фіналі приймалося на основі оцінки наданого прогнозу, його обґрунтування та якості виконання звіту команди.

Конкурс CFA Institute Research Challenge уперше був представлений ще у 2006 році й наразі він по праву вважається «Інвестиційною олімпіадою» для студентів фінансових та економічних факультетів у всьому світі. Основною метою його проведення є поглиблення практичних навичок ринкового та фінансового аналізу, набуття досвіду складання фінансових звітів на рівні міжнародних глобальних організацій та демонстрація навичок презентації англійською мовою перед представниками видатних міжнародних фінансових інститутів.

Адміністрація факультету економіки щиро вітає команду, яка гідно представила університет на міжнародному конкурсі!

Т.в.о. завідувача кафедри
міжнародної економіки і світових фінансів,
доцент Наталія Краснікова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram