Версія для друку

Захоплива олімпіада для першокурсників-медиків!

На факультеті медичних технологій діагностики та реабілітації ДНУ ім. О.Гончара стартували справжні наукові перегони – Студентська олімпіада Кубку ФМТДР!

Студенти змагаються в знаннях із базових медичних дисциплін нормальної анатомії та фізіології людини. Усього заплановано три етапи (березень, квітень, травень 2019 року). Наразі першокурсники розподілилися на чотири команди, кожну з яких курирують два викладачі: один – із кафедри сучасних технологій діагностично-лікувального процесу, інший – із кафедри фізичного виховання та спорту. Команди наступні: «Група крові» (капітан – студент гр. РФ-18-1 Григорій Токар, куратори – доценти Т.Г. Турецька і Н.П. Мартинова), «Стовбурові клітини» (капітан – студент гр. РД-18-1 Назар Пупинін, куратори – доценти П.М. Полушкін і О.О. Горпинич), «Світлі голови» (капітан – студентка гр. РФ-18-1 Поліна Тютюнник, куратори – доценти Т.Г. Останкіна і В.В. Пічурін) та «Жовті з М&M`s» (капітан – студентка гр. РМ-18-1 Ольга Рогоза, куратори – доцент В.М. Гладун, викладач Р.О. Солошенко).

Перший етап олімпіади відбувся 13 березня. Кожна з команд пройшла чотири завдання різної складності, які визначали сили як командного духу, так і знання кожного з учасників. За умовами, кожна команда-учасник мала творчо підійти до захисту власної емблеми та девізу. Саме це розпалило справжню атмосферу змагань у залі та створило науковий дух серед команд. Наприклад, команда «Група крові» виконала кавер-версію пісні Віктора Цоя «Группа крови». Команда «Жовті з М&M`s» представила журі досить незвичну й оригінальну емблему, а «Світлі голови» захищали емблему плакатом та гучним і насиченим духом перемоги девізом. Тоді як команда «Стовбурові клітини» презентувала емблему й девіз на слайдах.

Друге завдання визначило здібності першокурсників, де вони мали дати визначення базисним поняттям із нормальної анатомії і фізіології опорно-рухового апарату та дихальної системи людини. Третє завдання «Кістки з мішечка», коли між капітанами команд проводився жереб, який визначив дві кістки. Два члени команди повинні були дати точну анатомічну назву вказаної на кістці структури. У четвертому завданні команда вирішувала клінічну задачу від викладачів.

За підрахунками оцінок журі на сьогодні лідирує команда «Жовті з М&M`s». Проте попереду ще два етапи конкурсу, що створює велику інтригу, хто ж саме виграє головний приз та отримає титул переможця олімпіади. А приз симпатій журі вже вручено студенту групи РД-18-1 Назару Пупиніну за лідерство та захист справжнього наукового духу в його команді «Стовбурові клітини».

Керівництво факультету бажає усім учасникам чесної гри, кмітливості та сил, бо попереду на них чекають ще більш складні та цікаві завдання!

Факультет медичних технологій діагностики та реабілітації


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram