Версія для друку

Добро починається з нас!

Волонтерство – це внутрішня здатність людини добровільно робити доброчинні справи задля користі тих, хто потребує допомоги. І саме з цим гаслом волонтери Центру соціальних ініціатив і волонтерства Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, студенти-першокурсники за фахом «Спеціальна освіта», організували поїздку для 30-ти дітей з центру соціально-психологічної реабілітації до розважального центру Crazy Land. Вони супроводжували їх під час благодійного заходу, який відбувся 11 березня.

Розважальний дитячий центр, до якого ми завітали, запропонував нам широкий вибір програми дитячих розваг і зробив це повністю безкоштовно. Малюкам дозволили стрибати на батутах, долати лабіринт із перешкодами, грати в лазерні бої, а також кататися на роликах. Кожне бажання дитини було ретельно виконане й студенти вмотивовано в цьому їм допомагали. А смачна страва, яка очікувала на гостей дивовижного Crazy Land: про це можна лише мріяти!

Завданням студентів-волонтерів було створення незабутньої, дружної атмосфери під час благодійного заходу задля того, щоб кожен вихованець центру відчував себе важливою і винятковою особистістю. І ця мета була успішно досягнута, за що волонтери в нагороду отримали щирі посмішки, усміхнені очі й палкі обійми своїх підопічних.

Наша підтримка та небайдужа участь у житті вихованців дитячого центру принесла багато позитивних емоцій, радісних і хвилюючих миттєвостей нашим маленьким друзям та їхнім вихователям, що теж були поруч із непосидючою дитячою командою, а нам – радість спілкування з дітьми, задоволення від волонтерування, що додає нам наснаги й ентузіазму для досягнення нових цілей і висот.

До речі, у вказаному центрі соціально-психологічної реабілітації дітей на вулиці Тверській, Індустріального району міста Дніпро студенти факультету психології та спеціальної освіти тривалий час волонтерують та проходять волонтерську й педагогічну практики, де впродовж 14 років психологом працює випускник 2004 року нашого факультету Олег Прокопенко, який теж розпочинав свою майбутню професію з волонтерства і який є добрим порадником і помічником не тільки дітям, а й нашим студентам-волонтерам.

Так, ми переконалися, що добро починається із нас! Треба лише захотіти зробити це і подарувати його дітям з непростою життєвою історією! До наступної зустрічі, наші любі друзі!

Вікторія Сотнікова, волонтерка
Центру соціальних ініціатив і волонтерства ДНУ,
студентка гр. ДК-18-1,
Фото Владислави Турченко, волонтерки,
студентки гр. ДК-18-1


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram