Версія для друку

Вручення дипломів «Заслужений професор Дніпровського університету»

На засіданні вченої ради Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара 21 лютого відбулося вручення дипломів «Заслужений професор Дніпровського університету» чотирьом співробітникам.

Почесного звання удостоєні:

– доктор психологічних наук, професор Ірина Федорівна Аршава, завідувач кафедри загальної психології та патопсихології;

– доктор технічних наук, професор Микола Михайлович Дронь, професор кафедри проектування та конструкцій;

– доктор біологічних наук, професор Олександр Євгенійович Пахомов, завідувач кафедри зоології та екології;

– доктор фізико-математичних наук, професор Юрій Абрамович Черняков, професор кафедри теоретичної та комп’ютерної механіки.

Почесне звання цим професорам було присвоєне рішенням вченої ради університету від 27 вересня 2018 року відповідно до Положення про присвоєння почесного звання «Заслужений професор Дніпровського університету» та за поданням вчених рад факультетів, на яких вони працюють.

Заслужених професорів щиро вітали ректор, член-кореспондент НАН України Микола Вікторович Поляков і члени вченої ради університету. У відповідь нагороджені подякували членам вченої ради за високу честь та оцінку їхньої праці в університеті. Професор М.М. Дронь відзначив: «Сподіваюся, що ще принесу користь рідному університету. А стосовно альма-матер, я виклав у своїх віршах до 100-річчя. Читайте, будь ласка, критикуйте. У критиці здобувається істина, тому щось зробимо ще краще». «Хочу сказати, що всі мої здобутки – завдяки університету, і все, що роблю – заради Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара», – сказала професор І.Ф. Аршава. Професор О.Є. Пахомов зазначив: «Майже все життя, понад 45 років я працював в університеті, але здається, що минув один день. Усе, що міг, я робив для університету. І якщо щось зможу зробити ще, намагатимуся це робити». Професор Ю.А. Черняков: «Велика вдячність тим, хто надав мені таку високу честь. І в подальшому працюватиму на благо університету».

Згідно з рішенням вченої ради від 21 січня 2019 року, почесне звання «Заслужений професор Дніпровського університету» посмертно присвоєне заслуженому діячеві науки і техніки України, доктору фізико-математичних наук, професору Олександру Олексійовичу Кочубею, першому проректору ДНУ (1999-2018 рр.). Диплом про присвоєння почесного звання ректор університету Микола Поляков особисто передав сім’ї Олександра Олексійовича.

Відповідно до цього ж рішення вченої ради передбачено низку заходів з ушанування пам’яті професора О.О Кочубея в університеті. Зокрема, фотопортрет та відповідну інформацію про нього розміщено на стенді «Видатні вихованці університету» в головному корпусі, найближчим часом буде створена іменна аудиторія на механіко-математичному факультеті, на фасаді корпусу № 14 буде встановлена меморіальна дошка професору О.О. Кочубею, а також планується започаткувати в університеті проведення наукових читань з проблем гідромеханіки та тепломасообміну, присвячених пам’яті О.О. Кочубея.

Фотопортрети 49 професорів ДНУ, яким присвоєне почесне звання «Заслужений професор Дніпровського університету», розміщені в холі другого поверху головного корпусу університету.

Вітаємо нагороджених цією почесною відзнакою та шануємо пам'ять професора Олександра Олексійовича Кочубея.

Вчена рада
Дніпровського національного університету
імені Олеся Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram