Версія для друку

Фотовиставка, присвячена Афгану

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відкрилася фотовиставка, присвячена 30-річчю виведення військ з Афганістану. Захід організований радою ветеранів університету.

Світлини для експозиції з власних архівів надали учасники тих подій, співробітники факультету суспільних наук та міжнародних відносин доцент кафедри соціології Андрій Ячний та голова профспілкового комітету ДНУ, професор кафедри політології Олег Тупиця. «Учасники афганських подій працювали і працюють поруч з нами в університетському колективі, – відзначив голова ради університету, завідувач кафедри міжнародних відносин, доктор політичних наук Ігор Іщенко під час відкриття виставки. – Ми по праву пишаємося нашими героями-афганцями, які виконували там свій військовий обов'язок з 1979 по 1989 роки. Деякі з них вже на пенсії, чи працюють в інших установах, але ми пам’ятаємо усіх. Cеред них: Олександр Миколайович Гаврюшенко, Віктор Антонович Гладуш, Костянтин Петрович Жижко, Сергій Костянтинович Лук’янов, Олег Леонідович Тупиця, Микола Іванович Чернов і Андрій Михайлович Ячний. З того часу минуло вже 30 років, коли останній солдат 40-ї Армії залишив Афганістан – країну, в якій і досі уживаються середньовічні звичаї та сучасність, і яка ще далека від цивілізованих західних зразків демократії. Країна, в якій панує клановість, тероризм як засіб вирішення гострих політичних проблем».

Зазначимо, що рада ветеранів ДНУ, факультет суспільних наук і міжнародних відносин й історичний факультет організували низку заходів, присвячених цій події. Зокрема, 15 лютого пройшов круглий стіл, присвячений ювілейній даті виведення військ з Афганістану, під час якого студенти-політологи та історики спілкувалися з Олегом Тупицею та Андрієм Ячним.

Переглянути світлини можна у фойє восьмого поверху головного корпусу університету.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram