Версія для друку

Викладачі ДНУ підвищують кваліфікацію на IT-підприємстві

12 лютого викладачі факультету прикладної математики ДНУ ім. О. Гончара відвідали офіс визнаної української аутсорсингової IT-компанії RubyGarage.

Компанія розробляє web-додатки та мобільні додатки під операційні системи iOS и Android з використанням мови програмування Ruby та фреймворку Ruby on Rails. Відомі проекти компанії – це стартапи у галузях електронної комерції, онлайн-освіти, розробки сервісів реклами та інструментарію для управління проектами.

Для викладачів факультету прикладної математики компанія запропонувала пройти ознайомчий курс з вивчення сучасної мови програмування Ruby з метою подальшого впровадження отриманих знань та навичок при викладанні дисциплін професійної підготовки для студентів факультету.

У програмі занять передбачено: вивчення основ програмування на Ruby, розробка WEB-додатків на основі Ruby on Rails, вивчення техніки програмування на Ruby і Ruby on Rails. Крім того, планується познайомити викладачів з практиками Extreme Programming (XP), з методологією Scrum для розробки проектів.

Перша лекція була проведена директором компанії RubyGarage Володимиром Воробйовим. Під час заняття він зазначив, що курси від компанії RubyGarage орієнтовані на тих людей, які хотіли б розвиватися і вдосконалювати власні знання в галузі Інтернет-технологій.

Для працівників компанії співпраця з провідними викладачами факультету прикладної математики є теж цікавою. Фундаментальні теоретичні знання, якими володіють наші викладачі, досвід, розуміння математичних основ сучасних технологій побудови нейронних мереж, алгоритмів машинного навчання, еволюційних алгоритмів можуть стати в нагоді при розробці комерційних продуктів компанії.

Варто зазначити, що більшість запрошених на курси викладачів мають фахові наукові публікації, у яких висвітлене теоретичне підґрунтя сучасних обчислювальних технологій.

Вважаємо, що така співпраця стане прикладом обміну досвідом!

Завідувач кафедри комп’ютерних технологій
Наталія Гук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram