Версія для друку

Про Малу академію наук із гордістю та надією

У лютому відбулися захисти наукових розвідок школярів та контрольні роботи з базових дисциплін Дніпропетровського відділення Малої академії наук України. До складу журі конкурсу увійшли фахівці ДНУ.

Хвилювалися і діти, і вчителі, і методисти МАН, і члени профільних комісій, але водночас і пишалися тим, що в минулому році члени МАН Дніпропетровської області посіли в загальнокомандному рейтингу України почесне 4-те місце. А команда учнів секції «Науки про Землю» посіла 1-е місце в Україні!

Загалом, сьогодні в Україні чимало старшокласників цікавляться науковою роботою, поглиблено вивчають окремі профільні дисципліни, щоб краще зорієнтуватися у виборі майбутнього фаху та якісно підготуватися до участі у конкурсах наукових робіт, навчитися творчо мислити та чітко формулювати наукові мету і завдання, орієнтуватися у широкому колі наукової літератури.

Напередодні захисту члени МАН виконали контрольну роботу з географії, варіанти якої підготували співробітники кафедри фізичної та економічної географії факультету економіки ДНУ.

Всього на ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Дніпропетровського відділення Малої академії наук України на відділеннях наук про Землю в 2019 році було подано 42 роботи, а саме: з Кривого Рогу – 15, Дніпра – 14; Жовтих Вод – 7 робіт; Кам’янського – 3; Зеленодольська – 2, Новомосковська – 1 робота.

До складу журі на відділенні Наук про Землю (секції «Географія та ландшафтознавство», «Кліматологія та метеорологія») увійшли викладачі кафедри фізичної та економічної географії факультету економіки. Члени журі виконали нелегке завдання: серед безлічі цікавих робіт та значної кількості талановитих учасників обрали найкращих, які представлятимуть наш регіон на Всеукраїнському рівні.

Перед початком конкурсу-захисту із привітальним словом звернулася голова журі, завідувач кафедри фізичної та економічної географії ДНУ, доктор педагогічних наук, професор Любов Зеленська. Учасники змагань дізналися про спеціальності та освітні програми, за якими на факультеті економіки навчаються бакалаври та магістри. Учні-члени МАН отримали буклети, консультації про підготовку до ЗНО з географії.

За результатами конкурсу, перше місце посіли:

- у секції «Географія та ландшафтознавство» – Валерія Козель, учениця Комунального закладу загальної середньої освіти I-III ступенів №3 Жовтоводської міської ради з роботою «Аналіз чинників, які впливають на розміщення сонячних електростанцій в Дніпропетровській області та місті Жовті Води»;

- у секції «Кліматологія та метеорологія» – Дар’я Дешева, учениця Комунального закладу загальної середньої освіти I-III ступенів №3 Жовтоводської міської ради з роботою «Дослідження просторово-часового розподілу суховіїв та їх метеорологічних характеристик в межах Дніпропетровської області».

Усіх переможців, призерів та учасників нагородили дипломами. Наукові керівники конкурсантів отримали подяки КПНЗ «МАНУМ» ДОР» за підготовку переможців.

Вітаємо переможців, призерів та учасників конкурсу, бажаємо подальших успіхів та запрошуємо на навчання до Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара!

Завідувач кафедри фізичної та економічної географії,
професор Любов Зеленська;
доцент кафедри фізичної та економічної географії
Наталія Горожанкіна


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram