Версія для друку

ДНУ покращив показники в міжнародному рейтингу Webometrics

У національній таблиці авторитетного академічного рейтингу Webometrics Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара піднявся на дві позиції, посівши 12-те місце серед закладів вищої освіти України. Такими є дані моніторингу станом на січень 2019 року.

Webometrics Ranking of World’s Universities – це найбільша на сьогодні система рейтингу світових ЗВО, яка опрацьовує веб-індикатори більш ніж 20 000 університетів світу. Метою оцінювання є підвищення присутності освітніх та науково-дослідних установ у «світовій павутині», сприяння відкритій публікації результатів їхньої наукової діяльності.

Загалом, починаючи з 2015 року, показники ДНУ в Webometrics зросли на 74 позиції. Наразі це найвищий результат серед дніпровських університетів. Так, лише 19-те місце у рейтингу посідає Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»; 41-ше – Національна металургійна академія України; 55-те – Український державний хіміко-технологічний університет; 59-те – Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту академіка В. Лазаряна; 76-те – Придніпровська державна академія будівництва та архітектури; 78-ме – Дніпропетровська медична академія МОЗ України тощо.

Для довідки:

Класифікація Webometrics Ranking of World’s Universities формується за спеціальною методикою, розробленою у відповідності до Берлінських принципів рейтингування закладів вищої освіти (Berlin Principles on Ranking of Higher Education Institutions), визначених ЮНЕСКО, на основі незалежних, об'єктивних і відкритих даних інтеграції ЗВО в мережі Інтернет. Отримані результати, починаючи з 2004 року, публікуються дослідницькою групою Cybermetrics Lab Національної дослідницької ради Іспанії (CSIC, Мадрид) двічі на рік – у січні та в липні.

Ранжування засноване на комбінованому показнику, що враховує кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайтів університетів і кількість завантажених на них файлів, а також зовнішні посилання та цитованість цих ресурсів. Іншими словами, оцінюється змістовна та інформаційна складова веб-сайтів освітніх закладів.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram