Версія для друку

ДНУ впевнено тримає 8-му позицію у Scopus

За підсумками 2018 року в міжнародній наукометричній базі Scopus Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара впевнено посів 8-му сходинку серед 162 ЗВО України. Це найвищий результат серед дніпровських університетів.

Портал Освіта.ua презентував результати рейтингу університетів України за даними наукометричної бази даних SciVerse Scopus. Моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України проводився видавничою службою «УРАН».

Scopus – це бібліографічна і реферативна база даних, а також інструмент для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються ЗВО чи його співробітниками. База постійно індексує понад 20000 наукових журналів та сотні книжкових серій з технічних, медичних та гуманітарних наук. Станом на квітень 2018 року до неї усього включено 162 заклади вищої освіти України.

Зокрема, у рейтинговій таблиці українські ЗВО ранжувалися за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій та кількості їх цитувань. Відповідно, маючи у своєму активі 3404 наукові публікації, 12035 цитувань та 40 пунктів за індексом Гірша, ДНУ імені О.Гончара у 2018 році посів 8-ме місце серед університетів України. Цю позицію наш університет упевнено утримує вже шостий рік поспіль.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram