Версія для друку

День соборності України

22 січня 2019 року український народ відзначає 100-річчя прийняття Акта Злуки про об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину, соборну державу УНР.

Цей День української соборності втілив давні прагнення українства жити в об’єднаному, цілісному і неподільному власному домі. Ідея української соборності як державно-політичної, громадянсько-територіальної, етнокультурної та економічної єдності сформувалася як природне прагнення нашого народу-нації до внутрішньої консолідації і водночас реакція на чужоземне владарювання, національне гноблення, релігійну роз’єднаність, соціально-економічний гніт уже на початку ХХ ст., проте й сьогодні є вельми актуальною з погляду на необхідність завершення процесу становлення української модерної нації, зміцнення незалежної держави Україна, утвердження в ній високих соціальних стандартів та широких політичних свобод людини і громадянина, відновлення територіальної цілісності.

Інформаційний матеріал до 100-річчя Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram