Версія для друку

Перевірку пройдено: факультет економіки повністю готовий до набору та випуску магістрів за спеціальністю «Туризм»

За випуск кваліфікованих кадрів зі спеціальності «Туризм» в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відповідають дві кафедри – менеджменту і туристичного бізнесу й фізичної та економічної географії.

У період з 15 по 17 січня 2019 року безпосередньо у ДНУ акредитаційна комісія на чолі з Сущенко Оленою Анатоліївною, професором, д.е.н., завідувачем кафедри туризму Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, розглянула акредитаційну справу, подану кафедрою менеджменту та туристичного бізнесу факультету економіки ДНУ імені Олеся Гончара та провела первинну акредитаційну експертизу освітньої діяльності з підготовки фахівців за другим магістерським рівнем вищої освіти спеціальності 242 Туризм за освітньо-професійною програмою «Туризм».

Акредитаційна експертиза була проведена за такими напрямами:

1) Підтвердження достовірності інформації щодо проведення первинної акредитації ОПП «Туризм»;

2) Підтвердження відповідності встановленим законодавством України вимогам щодо кадрового складу, науково-методичного рівня викладачів, забезпечення вимог щодо чисельності, рівня науково-дослідної діяльності кафедр менеджменту та туристичного бізнесу й фізичної та економічної географії;

3) Виявлення повноти навчального та методичного забезпечення, забезпечення інформаційними джерелами й комп’ютерними програмами та засобами навчання, наявність електронного ресурсу закладу освіти;

4) Підтвердження відповідності вимогам Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності щодо матеріально-технічного забезпечення ОПП.

Робота експертної комісія проводилася шляхом вивчення реального стану справ і ознайомлення з первинним документами.

За результатами вивчення первинної документації університету комісія постановила, що Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара має всі підстави для підготовки фахівців за другим (магістерським) рівнем віщої освіти. Прийом та формування контингенту проводиться без порушень та відповідає ліцензійному обсягу та вимогам чинного законодавства; організаційне та навчально-методичне забезпечення відповідає нормативним вимогам та забезпечує належний професійний рівень підготовки магістрів; бібліотечний фонд університету забезпечує потребу студентів у науково-методичній літературі, фахових та періодичних виданнях. Таким чином самостійна робота студенів може проведена на високому рівні. Якісний склад фахівців, що забезпечують освітній процес за спеціальністю, відповідає визначеним нормативам щодо кількості докторів та кандидатів наук: приміщення, їхнє цільове призначення, стан, побутова інфраструктура повністю відповідає вимогам умов праці та задовольняє потреби фахівців за ОПП; внутрішня система оцінки якості вищої освіти абсолютно відповідає встановленим стандартам.

Таким чином, за результатами експертної акредитаційної комісії факультет економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара повністю готовий до нового набору студентів 2019-2020 н.р. за спеціальністю 242 Туризм та запрошує на черговий День відкритих дверей, що відбудеться 23 лютого 2019 р.

Кафедра менеджменту і туристичного бізнесу


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram