Версія для друку

Завершилася акредитація на факультеті систем і засобів масової комунікації

У Дніпровському національному університет імені Олеся Гончара з 15 по 17 січня згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 3072-л від 20 грудня 2018 року проходила робота експертної комісії з проведення первинної атестаційної експертизи освітньо-професійної програми «Реклама та зв’язки з громадськістю» зі спеціальності 061 Журналістика за другим (магістерським) рівнем вищої освіти. До складу комісії увійшли Любов Марківна Хавкіна, завідувач кафедри журналістики Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, доктор наук із соціальних комунікацій, професор, голова комісії та Олександр Сергійович Волковинський, завідувач кафедри журналістики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, доктор філологічних наук, професор.

Перевіривши наявність та достовірність документів, що забезпечують правові основи діяльності, експертна комісія зазначає, що Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара має в повному обсязі оригінали установчих документів, що відповідають вимогам акредитації, юридичні підстави для здійснення освітньої діяльності за освітньо-професійною програмою «Реклама та зв’язки з громадськістю» зі спеціальності 061 Журналістика за другим (магістерським) рівнем вищої освіти.

Також члени комісії поспілкувалися з викладачами та студентами кафедри реклами зв’язків з громадськістю та дізналися, як організовується навчальний процес, як готується навчально-методичне забезпечення навчального процесу та проводиться науково-дослідна робота. Голова експертної комісії професор Любов Хавкіна вручила дипломи магістрам, які успішно завершили навчання.

Протягом 15-17 січня згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 3072-л від 20 грудня 2018 року проходила робота експертної комісії з проведення первинної атестаційної експертизи освітньо-професійних програм «Видавнича справа та редагування» та «Медіакомунікації» зі спеціальності 061 Журналістика за другим (магістерським) рівнем вищої освіти. До складу комісії увійшли Надія Віталіївна Зелінська, завідувач кафедри медіакомунікацій Української академії друкарства, доктор філологічних наук, професор, голова комісії, Василь Іванович Теремко, завідувач кафедри видавничої справи Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор наук із соціальних комунікацій, доцент та Володимир Олексійович Садівничий доцент кафедри журналістики та філології Сумського державного університету, доктор наук із соціальних комунікацій, доцент.

За результатами вивчення первинної документації університету комісія постановила, що Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара має всі підстави для підготовки фахівців за освітньо-професійними програмами «Видавнича справа та редагування» та «Медіакомунікації» зі спеціальності 061 Журналістика за другим (магістерським) рівнем віщої освіти.Показники формування контингенту студентів, організаційне, навчально-методичне, кадрове, матеріально-технічне та інформаційне забезпечення навчального процесу, а також внутрішня система забезпечення якості освіти у ДНУ імені О. Гончара в цілому відповідають встановленим державним акредитаційним вимогам щодо забезпечення належної теоретичної та практичної підготовки магістрів. Кадровий склад, наявне навчально-методичне, інформаційне та матеріально-технічне забезпечення дозволяють здійснювати підготовку магістрів за зазначеними освітньо-професійними програмами на належному рівні. Комісія відзначила належний рівень інформаційного, матеріально-технічного забезпечення та лабораторної бази, що використовується для забезпечення освітнього процесу, а також високий ступінь залучення студентів до наукової діяльності.

Таким чином, за результатами експертної акредитаційної комісії факультет систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара готовий до нового набору студентів 2019-2020 н.р. за спеціальністю 061 Журналістика та запрошує на черговий День відкритих дверей, що відбудеться 23 лютого 2019 р.

Факультет систем і засобів масової комунікації


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram