Версія для друку

«Від сесії до сесії»: творчість учасників студентського клубу «Паростки»

Життя студентів розподіляється на період від однієї сесії до іншої. І саме у цей найбільш цікавий період, коли, здається, ще є час до тієї єдиної «ночі перед іспитом» (упродовж якої деяким особливо здібним студентам вдається запам’ятати весь матеріал, що вивчався протягом семестру), студент отримує можливість помріяти, помедитувати та віднайти натхнення до творчості. Результатами цих творчих пошуків поділилися з аудиторією нові та постійні члени творчого об`єднання ДНУ імені Олеся Гончара – загальноуніверситетського клубу творчої молоді «Паростки».

Зокрема, того затишного зимового вечора власну поезію гостям заходу подарували студентки Карина Коденчук, Анастасія Береза, Ольга Мунтян і випускниця факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, викладач Коледжу ракето-космічного машинобудування Юлія Андруцька та викладач кафедри іноземних мов для гуманітарних спеціальностей Світлана Рябовол. Із прем’єрами власних пісенно-поетичних творів виступили студент фізико-технічного факультету Тимофій Савенко («Журавли») та режисер клубу «Паростки», доцент кафедри іноземних мов для гуманітарних спеціальностей Олена Бесараб («Мой город, Днепр»). Також своїм творчим натхненням у музичній формі поділилися студентки факультету суспільних наук та міжнародних відносин Катерина Сокуренко й Дар’я Кирдань і студент фізико-технічного факультету Єгор Годованець. А студенти факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства під керівництвом Софії Сокуренко вражали глядачів концептуально незвичною хореографічною композицією. Крім того, до уваги аудиторії пропонувалися твори образотворчого мистецтва. Так, у жанрі stand up про власні художні витвори розповіла присутнім cтудентка факультету суспільних наук та міжнародних відносин Валерія Пилипенко.

Творчий клуб «Паростки» в нашому університеті успішно діє вже 11-ий рік. Щороку він поповнюється новими талановитими юнаками і дівчатами. Саме так здійснюється основна мета і ідея існування клубу, закладені його засновницею Валентиною Архірєєвою. Адже учасники клубу-студенти ДНУ різнопланово самоідентифікуються і творчо розвиваються, а випускники, активно вливаючись у різні сфери життєдіяльності, стають затребуваними в суспільстві. Наприклад, серед випускників нашого клубу є багато викладачів різних навчальних закладів – провідні спеціалісти сфери освіти Олександра Ромашко, Олена Коломієць, Юлія Андруцька, Олена Клюєва. Ще дві колишні студентки, активні учасниці «Паростків», нині є членами Національної спілки письменників України. Та кожного року на засіданнях клубу ми продовжуємо відкривати все більше цікавих особистостей. І відкриваємо їх не лише для глядача, а подекуди й для них самих! Так, постійний учасник «Паростків» випускник ДНУ, а нині науковий співробітник будинку-музею імені Д.І. Яворницького, Дмитро Чекурда саме на нашому заході вперше вийшов на сцену з гітарою, а тепер є солістом відомого рок-гурту «Такі Да».

Отже, клуб «Паростки» – це творча спільнота, яка об’єднує обдаровану, ініціативну й активну молодь заради розвитку її таланту, дає можливість самовиразитися й донести власне бачення світу до ровесників через власну розмаїту творчість. А власним прикладом викладачі, співробітники, випускники університету чудово мотивують студентів до участі в культурному житті alma mater.

Наразі дякуємо за допомогу в проведенні чергового заходу старшому викладачам кафедри іноземних мов для гуманітарних спеціальностей Наталії Стирнік і Світлані Рябовол, а також звукорежисеру Сергію Акімову. Й чекаємо всіх творчих людей на нових заходах нашого клубу!

Олена Бесараб,
доцент кафедри іноземних мов
для гуманітарних спеціальностей


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram