Версія для друку

Благодійність для усмішки

На початку зими студенти факультету економіки та факультету психології та корекційної освіти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара завітали до Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Добре вдома».

Наближаються зимові свята – час для приємних подарунків та несподіваних сюрпризів. Але не всі зможуть відчути казкову атмосферу в родинному колі біля новорічної ялинки повною мірою: особливої уваги потребують дітки, які з різних причин залишилися без батьківської опіки.

Факультет економіки вже довгий час співпрацює з цим дитячим центром й намагається допомогти не лише матеріально, а й морально, адже для дітей триває період соціальної адаптації, і спілкування для них є необхідним. Незважаючи на різний вік, студенти з легкістю знаходять спільну мову з усіма дітьми, а ті у відповідь дарують свої посмішки.

Протягом двох тижнів студенти та викладачі факультетів збирали різні речі: одяг, засоби особистої гігієни, м’які іграшки, канцтовари, дитяче харчування, а також солодощі та фрукти. Проте для дітей, як і для будь-кого з нас, приємними були не тільки фарби чи олівці, а звичайне спілкування, ігри та посмішки. Актори-аматори з факультету економіки показали невелику виставу «Тропічні музиканти», яка мала на меті навчити дітей бути друзями, підтримувати одне одного та проводити разом час із задоволенням. Яскраві костюми акторів та їхня гра дозволили майстерно відтворити лемура, тигрів, віслючка та жирафу, панду та добру чарівницю. Веселі ігри, спрямовані на встановлення комунікації – все це неабияк розвеселило діточок.

Яскраві костюми акторів та їхня гра дозволили майстерно відтворити лемура, тигрів, віслючка та жирафу, панду та добру чарівницю. Веселі ігри, спрямовані на встановлення комунікації один з одним – все це неабияк розвеселило діточок.

Студенти подарували малюкам незабутні емоції, частинку того тепла, на яке заслуговує кожна дитина і людина. Будьмо доброзичливішими – і світ стане яскравішим для нас. Щастя – в деталях: у простягнутій малюку руці, в посмішці та обіймах. Щастя – в кожному із нас та в економі, бо тільки Економ – на щасті та посмішках не економить!

Для довідки. Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Добре вдома» створено на території Слобожанської селищної територіальної громади Дніпровського району Дніпропетровської області шляхом реформування районного дитячого будинку. Дитячий центр став справжньою домівкою для дітей віком до 18 років. Умови проживання в зазначеному центрі є комфортними: створена домашня атмосфера; з дітьми працюють психологи, логопед та арт-педагог; діти можуть брати участь в облаштуванні свого побуту.

Марина Царапкіна,
голова соціального комітету
ради студентів факультету економіки


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram