Версія для друку

Проект науковця-біолога ДНУ здобув фінансову винагороду муніципального конкурсу

Концепція створення штучних нерестовищ для відтворення різних видів риб у річці Дніпро доцента кафедри загальної біології та водних біоресурсів ДНУ ім. О.Гончара перемогла у першому міському конкурсі проектів і стартапів InnoDnipro. 13 грудня нагороду переможцю особисто вручив мер Дніпра Борис Філатов.

На урочистій церемонії із рук міського голови автор проекту Олег Маренков отримав гарантований грошовий сертифікат на 50 тис. грн. «Вітаю всіх переможців. Для динамічного міста, що прагне в майбутнє, дуже важливі ідеї. Саме це забезпечує прогрес. Тому, коли виникла ідея цього конкурсу, я її підтримав. Дякую також експертам, які допомогли обрати найкращих», – сказав Борис Філатов.

Загалом під час конкурсу комісія розглянула понад 60 проектів від учасників із семи міст України – Дніпра, Києва, Одеси, Тернополя, Сум, Кривого Рогу та Кам’янського. Зазначимо, що готові напрацювання Олега Маренкова також пройшли публічні захисти перед фаховою комісією.

Новаторська платформа InnoDnipro – це муніципальна ініціатива. Конкурс заснований Департаментом інноваційного розвитку Дніпровської міської ради і є дієвим інструментом виявлення та підтримки представників інноваційного середовища – молодих науковців, підприємців і винахідників. Для авторів проектів – це перспектива професійного зростання, а для Дніпра – можливість знайти нові рішення для міського середовища.

Зокрема, чимало розробок пілотного муніципального проекту стосувалися екологічно чистого виробництва та утилізації відходів. Серед інших найпопулярніших тем – соціальні інновації, нові технології в системі освіти, охорони здоров'я, суспільних комунікаціях тощо. Автори усіх найкращих розробок отримали від Дніпровської міської ради грошові сертифікати на загальну суму 500 тис. грн.

За матеріалами прес-служби
Дніпровської міської ради


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram