Версія для друку

ДНУ відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан-Леон Цуркану та  Перший Секретар Посольства Іон Навал. Під час зустрічі з ректором, членом-кореспондентом НАНУ Миколою Поляковим обговорювалося, як дипломатична місія може сприяти активізації двосторонніх наукових і академічних обмінів між ЗВО України та Румунії.

Крістіан-Леон Цуркану наголосив, що з 1 січня 2019 року Румунія буде головувати в Європейському Союзі. Це дуже почесна та відповідальна місія. «Одним із пріоритетних завдань наша країна вбачає розвиток партнерства між країнами-членами ЄС та партнерами. Україна посідає одне із центральних місць у цьому партнерстві, і в наших силах показати участь України в розбудові загальноєвропейського простору», – наголосив пан Посол.

Важливе значення в цьому процесі приділяється низці просвітницьких заходів. Зокрема, Крістіан-Леон Цуркану та Микола Поляков узгодили проведення на базі ДНУ масштабного дискусійного студентського форуму, на якому обговорюватимуться основні питання членства в Євросоюзі і переваги, які матиме молодь. «Для нас розвиток діалогу з регіонами важливий не менше, ніж із Києвом. Ми зацікавлені в розвитку економічного, культурного, освітнього партнерства, і найкраще цю співпрацю розвивати через університети», – зазначив високоповажний гість.

Знайомлячи дипломата з потенціалом класичного університету, ректор Микола Поляков висловив сподівання, що дипломатична місія сприятиме розширенню академічної мобільності: «Нині ДНУ має більше сотні університетів-партнерів у Європі, Америці, Азії, з якими реалізуються угоди про науковий та академічний обміни, виконуються спільні міжнародні проекти. На жаль, у цьому переліку немає румунських ЗВО. Усього два університети Румунії були партнерами ДНУ в реалізації проектів за європейськими грантами – Технічний університет (м. Клуй-Напока) та Університет імені Лучіана Благи (м. Сібіу). Сьогодні ми можемо запропонувати найрізноманітніший спектр наукових та академічних обмінів. Із десятьма європейським університетами-партнерами в Німеччині, Польщі і Франції ДНУ працює за програмами двох дипломів, наш університет є регіональним лідером за кількістю й якістю реалізованих проектів Євросоюзу. Ми зацікавлені й відкриті для співпраці», –зазначив Микола Вікторович.

Крістіан-Леон Цуркану запевнив ректора, що зусилля дипломатичної місії будуть, крім іншого, спрямовані й на презентацію українських університетів румунським вишам. У нагоді стануть докладні матеріали про ДНУ, передані до амбасади. Так, українсько-англійське видання, що містить 320 інноваційних розробок учених ДНУ, демонструє весь спектр наукових інтересів колективу та може бути корисним не тільки для представників наукових кіл, а й для бізнесових структур, адже більшість із них є готовими для впровадження бізнес-проектами.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram