Версія для друку

Факультет економіки відвідав школи Дніпровського району

Група викладачів факультету економіки ДНУ ім. О. Гончара у черговий раз відвідала загальноосвітні навчальні заклади області. У школах Балівки, Партизанського та Обухівки пройшли зустрічі зі школярами, на яких вони змогли дізнатися про освітні програми економічного спрямування, умови підготовки і вступу до ДНУ, особливості студентського життя, поставити запитання та отримати на них цікаві та змістовні відповіді.

З адміністраціями шкіл були обговорені плани про співпрацю: залучення факультетської спільноти до проведення шкільних олімпіад, пробних іспитів, екскурсій, інформування і консультування майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків, запрошення школярів на факультетські та університетські заходи та ін.

Захід став пізнавальним не лише для школярів. Так, під час відвідування КЗ «Обухівський НВК № 2» було приємно дізнатися, що ця школа навчає учнів вже понад 107 років. Одноповерхова цегляна будівля з незвично малими кабінетами, але тепла і наповнена учнями, які з повагою вітаються з педагогами у школі та на подвір’ї. Тим цікавіше викладачам факультету було оглянути побудований за кошти місцевого бюджету та відкритий 22 жовтня 2018 року сучасний дитячий садок, який входить до складу цього навчально-виховного комплексу. Енергоефективний, з оригінальною архітектурою, оснащений усім необхідним для гармонійного розвитку дітей. «Цю установу цілком справедливо вважають найкращою в Україні», – сказала її директор.

Наскільки ефективна така форма профорієнтаційної роботи? Скільки ж учнів з цих сільських шкіл відчують потяг до університетського життя? Чи, може, слід зосередиться на великих міських школах, щоб залучити більше абітурієнтів? Може, воно й так. Але, згадуючи щирі та зацікавлені очі нових знайомих, розумієш, що не все можна обчислити та прорахувати, і кожна українська дитина гідна отримати сучасну освіту в своїй рідній країні. Саме тому ми завжди хочемо їм допомагати, а найголовніше – ми це вміємо робити.

Завідувач кафедри економічної кібернетики
Роман Іванов


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram