Версія для друку

«Завтра.UA» шукає тебе!

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшла презентація стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA».

Зустріч відбулася у рамках старту XIII Відкритого конкурсу «Завтра.UA», що проводиться для студентів III-VI курсів денної форми навчання українських ЗВО IV рівня акредитації. Переможці попередніх конкурсів, студенти ДНУ Лада Лесич, Юлія Брик, Микита Шманатов та Ганна Познякова розповіли присутнім про можливості й переваги стипендіальної програми «Завтра.UA», а також про те, як правильно подати заявку на конкурс, етапи відбору учасників та підтримку, яку надає їм Фонд. Не оминули стипендіати й різних секретів і лайфахаків, які допоможуть нашим студентам увійти до сотні переможців.

Так, дворазова переможниця конкурсу, студентка історичного факультету Лада Лесич зробила загальну презентацію стипендіальної платформи, яка здійснює пошук найобдарованіших студентів України. Слухачі дізналися, що загальнонаціональна програма «Завтра.UA» спрямована передусім на підтримку талановитої молоді – нового покоління інтелектуальної і ділової еліти, яка стане генератором змін у нашій країні. Загалом, за 12 років існування частиною спільноти «Завтра.UA» вже стали понад 2500 українських студентів із 93 університетів-партнерів. Окрім того, що стипендіати «Завтра.UA» впродовж року отримують від Фонду Віктора Пінчука щомісячну стипендію розміром 2240 гривень, вони також мають змогу одержати партнерську, експертну, інформаційну та рекомендаційну підтримку для реалізації своїх проектів наукового, соціального, екологічного чи бізнес спрямувань. «Також у стипендіатів програми є можливість продовжити освіту в найвідоміших університетах світу: 50% вартості навчання в тамтешніх магістеріумах сплатить за них Фонд, – підкреслила Лада. – Однак, із власного досвіду знаю, що чи не найціннішим подарунком кожного учасника є неймовірний нетворкінг, який здобувається на програмі. Адже сотня її переможців щороку збирається у Києві на Молодіжному форумі, де студенти з різних регіонів України беруть участь у командотворчих тренінгах, вивчають основи розробки соціальних та бізнес-проектів, зустрічаються з провідними українськими і міжнародними політиками, науковцями та діячами культури. Так само поспілкуватися зі світовими лідерами, провідними мислителями, бізнесменами нашого часу стипендіати можуть і в рамках Форуму молодих лідерів під час конференцій Ялтинської Європейської Стратегії (YES) та публічних лекцій Фонду Віктора Пінчука», – відзначила дівчина.

Як координатор конкурсу, Лада Лесич детально розповіла дніпровським студентам про програму інтелектуальних змагань. Проходитимуть вони у три етапи. І тур – грудень 2018 року-січень 2019 року – обробка зареєстрованих документів, оцінювання рекомендаційного та мотиваційного листів, обґрунтування наукової роботи аплікантів; ІІ тур – лютий-березень 2019 року – розгляд фаховими експертами конкурсних робіт; ІІІ тур – березень-квітень 2019 року – очні змагання серед переможців попереднього туру, індивідуальні співбесіди. У травні 2019 року відбудеться оголошення результатів конкурсу, а в червні сотню найкращих студентів запросять на Молодіжний форум «Завтра.UA», де вони продовжать активну роботу над своїми проектами. «Мабуть, найвизначальнішим етапом для конкурсантів є останній тур – командні тренінги у Києві, де вони спільно розроблятимуть проекти за різноманітними кейсами. Під час цієї роботи (так само, як і на індивідуальній співбесіді) відбуватиметься оцінювання особистісного потенціалу кожного з 6-8 членів команди. Ключовими вимогами тут, звісно, будуть лідерські якості, здатності до проектного мислення, а також комунікаційні здібності учасників. Проте критерії оцінювання щоразу змінюються, і яким буде цьогорічний портрет переможця передбачити дещо складно. Тому просто будьте собою! Адже організатори шукають не тільки розумних, але й адаптивних і проактивних студентів, здатних швидко генерувати нестандартні рішення та відстоювати їх. Одне можна сказати точно: у конкурсі переможе найбільш креативний – той, хто мислить інакше», – запевнила Лада, яка у сезоні 2018/2019 вперше виконуватиме функції оцінювача.

«Ви необов’язково можете мати лідерські якості в житті, але в командній роботі, важливим буде визначити власну роль і виявляти хоча б ситуативну активність, – радить студентка факультету психології та спеціальної освіти Ганна Познякова. – Пам’ятаймо, що будь-який проект завжди створюється різними людьми. Тож спільну роботу над заданим кейсом сприймайте радше, як цікаву подорож, здатну розкрити вас», – як майбутній психолог наголосила Ганна.

Ризикнути прийняти такий виклик закликав присутніх і студент історичного факультету Микита Шманатов. Стипендіат упевнений, що участь у конкурсі дає надзвичайний результат. «Навіть саме перебування в оточенні багатьох розумних, успішних і замотивованих людей, які працюють 24/7, надасть вам колосального досвіду, який ви зможете застосувати у будь-якій сфері діяльності. Там я ще раз переконався: якщо ви бажаєте прожити життя ліпше, ніж у середньостатистичної людини, ви маєте виходити за рамки, приймати потужні виклики і тримати конкуренцію», – зазначив Микита.

Також власними враженнями і спостереженнями від участі в масштабному проекті «Завтра.UA» з аудиторією поділася інша переможниця – Юлія Брик. Студентка-історик говорить, що ще рік тому не дуже розуміла, навіщо їй ця програма. «Але в мене був приклад стипендіатів минулих років: я бачила, чого вони досягли, тож вирішила випробувати свої сили. І зараз я розумію, що програма кардинально змінила моє життя. Вона не лише подарувала мені мережу друзів і підтримку однодумців з усієї України, а допомогла віднайти справу мого життя. Адже саме там я повністю зрозуміла, чим хочу займатися далі. Тоді наш командний проект із соціального бізнесу посів ІІ місце, і ми здобули 15000 гривень на його реалізацію та сертифікат на навчання в українсько-естонській бізнес-школі. Сьогодні ми продовжуємо працювати разом і розвивати наш стартап. А невдовзі навіть змагатимемося за право його представлення в Естонії. Без сумніву, такі здобутки варті того, або пройти весь цей довгий шлях до кінця. Тож я щиро бажаю всім цьогорічним учасникам, аби програма «Завтра.UA» так само зарядила їх на майбутні звершення!»

Відтак, у наших студентів залишився ще 21 день, аби долучитися до дружньої спільноти програми «Завтра.UA», позаяк прийом заявок триватиме до 30 листопада 2018 року. Детальніше про умови реєстрації на конкурс можна дізнатися на сайті програми: zavtra.in.ua чи на офіційній сторінці у Facebook: facebook.com/Zavtra.UA

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram