Версія для друку

Студент ДНУ – бронзовий призер юнацьких Олімпійських ігор

Напередодні 100-річного ювілею до Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара надійшла радісна звістка – у перший змагальний день ІІІ Літніх юнацьких Олімпійських ігор, в аргентинському Буенос-Айресі, студент-першокурсник економічного факультету Олег Вередиба у ваговій категорії 55 кг виборов бронзову нагороду з дзюдо.

Це – перша нагорода національної збірної України, у складі якої виступають 55 олімпійців у 22 видах спорту. У юнацьких Олімпійських іграх беруть участь спортсмени від 15 до 18 років.

Одним з перших Олега та його наставника Юрія Пирога привітав президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, який підтримував спортсмена на трибуні під час його виступу.

Шлях до такого спортивного досягнення був нелегким. Спочатку Олег виборов «бронзу» чемпіонату Європи серед кадетів з дзюдо в Сараєво (Боснія і Герцеговина) у червні цього року. Це був основний офіційний міжнародний старт сезону для молодих атлетів. У чемпіонаті Європи з дзюдо U18 взяли участь 457 спортсменів з 42 країн нашого континенту. У складі збірної України єдину нагороду тоді виграв дніпрянин Олег Вередиба. На шляху до п’єдесталу Олег провів 5 поєдинків.

Бронза чемпіонату Європи серед кадетів стала для 17-річного Олега Вередиби логічним завершенням насиченого змаганнями року. Адже, в 2018 р. цей дзюдоїст став рекордсменом збірної України із завойованих на міжнародних стартах медалях. В активі Вередиби на той час було 8 нагород: 5 – з Кубків Європи, 2 – з Кубка Африки і одна – з чемпіонату Європи.

Тепер в активі спортсмена ще й нагорода юнацьких Олімпійських ігор. Вітаємо з цим успіхом Олега, його тренерів Юрія Пирога та Миколу Катриченка, а також усю велику спільноту студентів-спортсменів нашого університету!

За матеріалами Інтернет-джерел
Володимир Саричев, завідувач
кафедри фізичного виховання та спорту


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram