Версія для друку

Офіційна заява ректорату ДНУ імені Олеся Гончара щодо неправдивих публікацій про правомірність обрання та перебування на посаді ректора М.В. Полякова

Повідомляємо:

1. Згідно із Законом України «Про вищу освіту», зокрема Р. XV п. 10 ч. 2 «Прикінцевих та перехідних положень», «дія статей 42 і 43 цього Закону в частині вимог щодо перебування керівника закладу вищої освіти та керівника структурного підрозділу на посаді не більше двох строків поширюється на керівників, обраних на посаду після набрання чинності цим Законом. Керівники закладів вищої освіти та їх структурних підрозділів (факультетів, інститутів, коледжів, філій), які обрані на відповідні посади на час набрання чинності цим Законом, продовжують виконувати свої повноваження згідно з укладеними з ними контрактами та мають право обиратися на відповідні посади на ще один строк».

Тому М.В. Поляков був допущений конкурсною комісією МОНУ до участі у конкурсі на обрання на посаду ректора ДНУ імені Олеся Гончара та обраний ректором університету на новий строк.

2. Вибори ректора ДНУ імені Олеся Гончара, що відбулися 28 лютого 2018 року, проходили відповідно до Закону України «Про вищу освіту» та за Методичними рекомендаціями щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника вищого навчального закладу, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2014 №726, у присутності спостерігачів від Дніпропетровської обласної державної адміністрації, уповноважених Міністерством освіти і науки України.

3. Наказом № 175к Міністерства освіти і науки України від 27.04.2018р. Поляков Микола Вікторович, доктор фізико-математичних наук, професор призначений ректором Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара строком на 5 років з 01 травня 2018р. по 30 квітня 2023р., як обраний за конкурсом, відповідно до ст. 42 Закону України «Про вищу освіту» на умовах, викладених у контракті.

Підстава: протокол виборчої комісії Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара від 28 лютого 2018р. №1.

4. Повідомляємо, що ректор ДНУ М. В. Поляков залишає за собою право позиватися до суду з метою захистити свою честь, гідність і ділову репутацію, а також вимагатиме компенсації моральних збитків.

5. Інші посадові особи, на яких розповсюджувалися наклепи, також залишають за собою право подавати позови до суду і захищати свою честь, гідність і ділову репутацію.

Ректорат Дніпровського національного
університету імені Олеся Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram