Версія для друку

Комп’ютерна техніка: від витоків до сучасності

Напередодні 100-річчя Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара на факультеті прикладної математики відбулася знакова подія – святкове відкриття Музею історії комп’ютерної техніки та програмування.

Експонати музею розміщені у кімнаті № 38 другого поверху ФПМівського корпусу. У музеї представлено різноманіття артефактів та наочні матеріали, які дають уявлення про історичний процес еволюції інформаційних технологій.

Відвідувачам із задоволенням розкажуть, про історію виникнення автоматичного розрахунку, перші механічні лічильні пристрої, етапи розвитку комп’ютерної техніки – від першої електронної обчислювальної машини до сучасних комп’ютерів, без яких неможливо уявити сьогодення. Особливу увагу привертає наявність у музеї відеоматеріалів, які містять інтерв’ю перших вітчизняних розробників ЕОМ, зокрема член-кореспондента НАН України Бориса Малиновського.

Ось декілька експонатів із нашого музею:

Цікавим є те, що крім виставки, в приміщенні музею проводитимуться лекції і практичні заняття з відповідних дисциплін ІТ-спеціальностей.

Також планується проводити екскурсії музеєм для школярів та всіх охочих.

Завідувач кафедри математичного забезпечення ЕОМ,
професор Олег Байбуз


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram