Версія для друку

Лекція з економічного патріотизму професора Анатолія Щетиніна

Під час святкування 100-річчя нашого університету слушним стало спілкування відомих випускників, ветеранів вищої освіти із викладачами, аспірантами, студентами. Обмін досвідом, навчальними підходами, життєвими поглядами відбувся під час уроку патріотизму, що проводив на економічному факультеті доктор економічних наук, професор Анатолій Іванович Щетинін, який протягом тривалого часу працював завідувачем кафедри економічної теорії.

Поважний професор познайомив студентів економічного факультету із становленням ринкових, суспільних процесів у незалежній Україні. Він наголосив на наявності значних покладів корисних копалин в Україні, значущості металургійної промисловості, машинобудування, що формують національну конкурентоспроможність. Дійсно, наявність замкнутого циклу виробництва літаків, потужний людський потенціал засвідчують перспективні можливості для економічного розвитку України.

Лекція на тему економічного патріотизму в Україні від професора Анатолія Щетиніна, присвячена 100-річчю Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, викликала у присутніх маркетологів жвавий інтерес і надзвичайну гордість. Лектор слушно зазначив: «Незалежність можна захищати не лише сильною армією, але й успішною економікою!» Відзначено позитивний характер перебігу економічних реформ у нашій державі та вже, по суті, здійснену реформу децентралізації.

У межах творчого економічного діалогу науковець відповів на питання присутніх щодо складових посилення економічної безпеки і конкурентоспроможності нашої країни. У підсумку лектор побажав студентам: «Ваше завдання добре вчитися, оскільки Україні потрібні висококваліфіковані фахівці для розвитку економіки».

Крім того, Анатолій Іванович від усієї душі подарував університету власноруч намальовані портрети тих, хто воював та загинув за незалежність України в наш час. Уся колекція картин представлена у Палаці студентів ДНУ.

Вважаємо, що розширення таких діалогів у майбутньому дозволить поглибити комунікації студентської молоді, науковців і викладачів із відомими ветеранами освітньої діяльності, що збагатить дидактичні складові й підвищить рівень патріотичного виховання молоді та якість освітнього процесу.

Кафедра економічної теорії та маркетингу


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram