Версія для друку

Пробне тестування школярів з математики

30 вересня студенти механіко-математичного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара за участю викладачів кафедр математичного аналізу й теорії функцій та геометрії та алгебри провели в навчальному корпусі № 14 безкоштовне пробне тестування з математики у форматі зовнішнього незалежного оцінювання для майбутніх абітурієнтів м. Дніпра та Дніпропетровської області.

Цим заходом, присвяченим 100-річчю університету та механіко-математичного факультету, розпочалася активна профорієнтаційна робота з підготовки до вступної кампанії 2019 року. Електронна реєстрація для всіх бажаючих взяти участь у тестуванні та випробувати власний рівень підготовки з математики відбувалася протягом вересня під патронажем студентського активу мехмату.

Подібний захід проводиться механіко-математичним факультетом вчетверте і стає все популярнішим серед учнів 10-11-х класів – цього разу кількість майбутніх абітурієнтів, які безпосередньо взяли участь у тестуванні, наблизилася до 300 осіб. Усі учасники отримали інформацію про систему доуніверситетської підготовки в ДНУ, факультет, спеціальності, за якими навчаються студенти, та можливості подальшого працевлаштування.

Зважаючи на вимоги «середньої школи» до математики та необхідність глибокого опанування цієї дисципліни, у планах організаторів вивести захід на постійну основу та проводити його у дві сесії – восени та навесні. Менш ніж через рік випускники 11-х класів візьмуть участь у справжньому оцінюванні своїх знань з математики та матимуть можливість отримати бали для вступу у заклади вищої освіти. Тому подібні заходи (у тому числі й запланований на весну 2019 р.) надають їм нагоду додаткової перевірки рівня власних знань.

Окремо для учнів 10-х класів провідні викладачі мехмату сформували спеціальні тестові завдання, які виключають ще не опанований матеріал з математики. До того ж, участь у пробному тестуванні дозволяє їм випробувати рівень своїх знань та психологічну підготовку в атмосфері зовнішнього незалежного оцінювання.

Результати виконаних завдань протягом двох тижнів будуть повідомлені учасникам тестування, а організатори заходу нададуть детальний розбір завдань усіх варіантів.

Олександр Хамініч,
декан механіко-математичного факультету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram