Версія для друку

Університет дивував глядачів на технофесті

15-16 вересня 2018 року Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара вже втретє взяв участь у фестивалі науки, техніки і сучасних технологій Interpipe TechFest, який проводиться у Дніпрі з 2016 року в парку розваг «Лавина».

Мета заходу – відродити інтерес молоді до техніки, технологій і природничих наук; сприяти вибору інженерних, технічних і природничих спеціальностей для отримання освіти; підвищити значимість і престиж інженерії.

На фестивалі можна було відвідати виставку сучасної інженерії та техніки; побувати в лекторії, де вчені, журналісти, інженери розповідали про сучасні технології і науку; стати учасником майстер-класів із судномоделювання, авіамоделювання, ракетомоделювання тощо; бути спостерігачем технічних змагань.

Учасником такого масштабного заходу став і наш університет. Науково-дослідний інститут енергетики ДНУ представив відвідувачам макет енергоактивного огородження, геліопрофілі, сонячний колектор з об’ємним теплопоглинанням. Науковці факультету медичних технологій діагностики та реабілітації за допомогою мікроскопу демонстрували склад крові людини. Спробувати себе у ролі дослідника і виконати сучасне біохімічне дослідження, побачити мікроскопічні живі організми, будову натуральної та штучної ікринки риб, укус комара із використанням сучасних цифрових технологій запропонував біолого-екологічний факультет спільно з НДІ біології.

Майстер-клас із виготовлення зразків молекулярної кулінарії, демонстраційні досліди зі створення самоорганізованих харчових плівок та кулінарної продукції на основі нанотехнологій влаштували студенти хімічного факультету під керівництвом доцента Наталії Кондратюк.

Науковці науково-дослідної лабораторії ДНУ хімічного факультету проводили видовищні досліди та експерименти. Зокрема, під керівництвом доцента Віталія Пальчикова був проведений хімічний мега-дослід із вивільненням перекису водню, внаслідок якого утворилася величезна «штучна хмара». Співробітники економічного факультету пропонували відвідувачам пограти у ділову настільну економічну гру «Дніпрополія».

На фестивалі були представлені авіаційні двигуни, космічні супутники, роботи, дрони. Також можна було побачити повітряне шоу і морський бій, битву роботів і показові заїзди танків, пуск ракети Dnipro Skylab і битву армій орігамі.

Загалом, у виставці українських інновацій взяли участь 130 учасників у таких сферах: Space Center, Industry Park, Робототехніка, Технічна освіта, Алея стартапів, Technical Fun Demo Zone, Мікросвіт, Show and Exploration, Dnepr Book Show, Альтернативна енергетика, Майстерня DIY.

Відділ науково-технічної інформації


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram