Версія для друку

Урочиста посвята першокурсників на економічному факультеті

31 серпня у затишних стінах оновленого корпусу факультету ДНУ імені Олеся Гончара відбулося неординарне знайомство першачків-економістів із адміністрацією, кафедрами та радою студентів. В.о. декана професор Тетяна Гринько привітала усіх присутніх із початком нового навчального року: «Дехто з вас прийшов після школи, хтось – після коледжу, але я впевнена, що саме тут пройдуть найяскравіші події вашого студентського життя та юності». Більше того, справжнім сюрпризом для всіх став власний гімн факультету, а першокурсники, які почули його одними з найперших, були в просто в захваті!

Після знайомства з адміністрацією для першокурсників організували екскурсію факультетом. Новоспечені студенти відвідали декілька локацій, зокрема кабінет наукових здобутків факультету, де професор Ілона Семенча розповіла про історію факультету, яка розпочалася 100 років тому разом зі створенням кафедри економічної теорії. Але факультет не стоїть на місці. Разом із збільшенням факультетської сім'ї збільшується й кількість наукових праць та доробків наших викладачів і студентів. Дізнавшись про історію факультету, з'ясувавши де знаходяться кафедри, розібравшись із розкладом за чисельниками та знаменниками, нова зміна студентів отримала пам'ятні значки з емблемою Економу та зробила перше спільне фото біля банеру.

Але на цьому подарунки для наших першокурсників не закінчилися. Економ – це родина, а тому на запрошення викладача Дар'ї Бесчастної на зустріч із першокурсниками завітав відомий випускник економічного факультету, ведучий «Нового каналу», шоумен Єфим Константиновський. Він поділився досвідом свого перебування на посаді голови факультетської ради студентів, розповів про можливості факультету та змотивував юних колег не стояти на місці, а працювати над собою, ідучи до мрії.

Після цього на усіх чекав пікнік у парку ім. Шевченка, організований радою студентів факультету. Для студентів пікнік виявився дуже атмосферним і невимушеним завдяки спілкуванню зі старшими курсами та пісням під гітару. Після цього на усіх чекала офіційна університетська посвята. Символічна залікова книжка та студентський квиток нагадали про те, що зовсім скоро почнуться заняття, набуття нових знань і навичок.

Безперечно, для першокурсників це лише початок, де багато залежатиме тільки від їхньої наполегливості та бажання. Тож хай щастить! Успіху, легкої сесії та нових звершень на економічному факультеті, адже тільки Економ – на щасті не економить!

Студент ІІІ курсу спеціальності «Економіка»
Юрій Гуртовий


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram