Версія для друку

Брейн-ринг «Будуймо Європу в Україні»

На базі Інформаційного центру Європейського Союзу, що діє при ДНУ ім. О.Гончара, відбувся університетський брейн-ринг на європейську тематику. Захід проводився в рамках візиту делегації Представництва ЄС. 10-12 вересня у м. Дніпро та області тривала інформаційна кампанія «Будуймо Європу в Україні».

Подібний інформаційно-розважальний захід від Представництва ЄС в Україні проходить у нашому університеті вже вдруге. Раніше у 2015 році в нашому університеті проводився регіональний півфінал Всеукраїнського молодіжного чемпіонату з брейн-рингу «Вивчай Європу – змінюй Україну», в якому змагалися команди з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Одеської областей.

Цього разу в пізнавальній вікторині взяли участь виключно студенти Дніпровського національного університету – представники факультетів: суспільних наук і міжнародних відносин, систем і засобів масової комунікації, міжнародної економіки та історичного. Вони сформували чотири команди із шести юнаків і дівчат: «Веселка» (ФСНМВ), «Республіка» (ФСЗМК), «Команда А» (ІФ) та «No Name» (ФМЕ). За правилами гри, командам належало попарно змагатися в кількох раундах, кожен з яких складався із трьох запитань. На роздуми студенти мали лише хвилину, а в разі підказки – іще 20 секунд. Перемагала саме та команда, яка набрала найбільшу кількість балів. Наші розумні студенти відповідали блискавично (часом навіть із фальстартом!). Запитання були доволі прості, але стосувалися різних аспектів Європейського Союзу: його географії, політичного, економічного та культурного життя. «Ми навмисно не підбирали занадто складних запитань, адже нашою метою не є просте визначення найерудованіших гравців. Для нас головне, щоби молодь змогла дізнатися щось нове про ЄС, весело провести час та отримати корисні призи від Представництва ЄВ в Україні, – говорить модератор гри, координатор інформаційної кампанії Станіслав Корольков. – Такі вікторини ми проводимо у всіх регіонах країни. У них беруть участь як студенти, так і школярі. Як показує наш досвід, усюди учасники однаково добре підготовані. Вражає інше: деколи навіть школярі-семикласники «беруть» ті запитання, з якими студенти зовсім не справляються або ж потребують підказки».

Команда-тріумфатор турніру «Республіка»

У перервах між раундами такий же пізнавальний інтерактив із цінними призами організатори запропонували й глядацькій аудиторії. Однак найяскравіші емоції все ж вирували між основними суперниками. Так, за результатами вікторини, IV місце посіла дівоча команда «Веселка» факультету суспільних наук і міжнародних відносин; ІІІ місце здобула «Команда А» з історичного факультету. А от у захопливій фінальній битві, де змагалися майбутні журналісти та економісти-міжнародники, з рахунком 3:1 перемогу здобули журналісти.

«Наша дружня команда сьогодні заслужено виборола «золото» турніру, – ділиться враженнями учасниця команди «Республіка» чотирикурсниця Анастасія Глущенко. – Це перший досвід нашої участі в подібній вікторині. Нам, як і належить справжнім журналістам, було дуже цікаво дізнатися, як саме влаштований формат брейн-рингу. Ми також подумали, що гра стане гарною можливістю для зміцнення нашого командного духу, тому й вирішили зіграти. Як і гадали, турнір виявися одночасно і цікавим, і корисним. За перемогу хочу особливо подякувати нашим хлопцям, які у нас завжди добре поінформовані. Саме їхні знання з географії та функціонування європейських структур й «витягли» нашу команду. Загалом, було весело і цікаво. Ну, й звичайно, завжди приємно вигравати!» – наголосила щаслива переможниця.

Сподобалася гра в ДНУ й самим організаторам. «Це був дійсно душевний захід. Команди порадували своєю жвавістю, а глядачі – гарячою підтримкою. А це, повірте, буває далеко не в кожній аудиторії. Тож дякую усім за гру! Енергія, драйв і натхнення, подаровані вашими студентами, ще більше прикрасили цей сонячний дніпровський день», – відзначив Станіслав Корольков.

За участь у розумовій грі всі учасники отримали корисні брендовані подарунки від Представництва ЄС в Україні. А наостанок на згадку про цей яскравий і пізнавальний захід усі разом зробили спільне фото.

Для довідки: Інтелектуальні змагання на тему Європи – це частина масштабного проекту Представництва ЄС, покликаного в невимушеній формі познайомити молодь України з Європейським Союзом, його цінностями та історією. Крім брейн-рингу, проект також включає публічні презентації Представництва ЄС в Україні, огляди молодіжних, освітніх, культурних та бізнес-можливостей, тренінги зі створення грантових заявок для участі у відкритих конкурсах і проектів ЄС, зустрічі з представниками місцевої влади тощо.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram