Версія для друку

Університети Дніпра об’єдналися в консорціум

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулося підписання генеральної угоди про утворення освітньо-наукового об’єднання «Дніпровський консорціум університетів».

Ректори чотирьох закладів вищої освіти – Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Національної металургійної академії України та Українського державного хіміко-технологічного університету – об’єдналися для інтеграції освітньої, наукової та міжнародної діяльності. «Основна наша мета – поєднання інформаційних, кадрових та фінансових ресурсів для реалізації тих непростих завдань, які постали сьогодні перед вищою школою України, – зазначив член-кореспондент НАНУ Микола Поляков. – Плануємо впровадити програму академічної мобільності для студентів, адже у кожного університету є унікальні курси з притаманних тільки йому спеціальностей. Також у планах реалізація спільних інноваційних проектів, можливо, заснування малих інноваційних підприємств. Подібне об’єднання вже створили у Харкові, там до консорціуму увійшов 31 ЗВО. Наш також відкритий для приєднання до нього інших закладів вищої освіти і буде розширюватися».

«Дніпровський консорціум університетів є добровільним некомерційним освітньо-науковим об’єднанням, – наголосили ректори Олександр Величко та Олександр Пшинько. – Усі учасники зберігають свою самостійність і права юридичної особи. Керівним органом буде Рада Консорціуму, до складу якої увійдуть ректори та інші представники університетів. Також ми розробимо фінансовий план діяльності Консорціуму».

Інформаційно-аналітичне
агентство ДНУ«УНІ-прес»
e-mail: presa.dnu@gmail.com


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram