Версія для друку

В активі студента ДНУ – новий світовий рекорд із плавання

Студент факультету суспільних наук і міжнародних відносин ДНУ, титулований плавець Андрій Говоров на змаганнях Sette Colli Trophy у Римі нещодавно встановив новий світовий рекорд на дистанції 50 метрів батерфляєм.

У фіналі змагань в італійській столиці Андрій показав час 22,27 секунди і на 0,16 секунди перевершив попередній світовий рекорд. На шляху до своєї перемоги та найвищого світового результату українець обійшов чинного чемпіона світу британця Бена Прауда.

Колишній рекорд світу на дистанції 50 метрів батерфляєм тримався дев’ять років. У 2009 році його встановив іспанець Рафаель Муньос, який тоді фінішував із часом 22,43 секунди. «Це історія! Я залишив у ній свій слід. Я дійсно щасливий показати щось особливе. Чесно кажучи, останніми роками я тренував вільний стиль. Але на цих виступах я пропустив дистанцію 50 метрів вільним стилем, тому що був перевантажений. У цей змагальний період я прийняв рішення проплисти батерфляєм, хоча й не тренував батерфляй, як такий», – прокоментував переможець.

Наразі дистанція 50 метрів батерфляєм не входить в олімпійську програму.

Зазначимо, що Андрій Говоров уже є дворазовим чемпіоном юнацьких Олімпійських ігор в Сінгапурі, а також багаторазовим чемпіоном і призером чемпіонатів світу та Європи серед юніорів.

За матеріалами Інтернет-джерел


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram