Версія для друку

Лайфхаки від відповідального секретаря приймальної комісії ДНУ

Поради вступникам від відповідального секретаря приймальної комісії ДНУ Михайла Дергачова для полегшення процедури подання електронних заяв.

1. Створити власний кабінет вступника краще ще до початку термінів подання заяв. Як обіцяють у Міністерстві освіти і науки України, цього року доступ до особистого електронного кабінету вступників відкриють раніше – із 2-го липня 2018 року. Тоді ж у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара на допомогу абітурієнтам відкриється Консультаційно-інформаційний центр. Усі, хто сумніваються у правильності реєстрації електронного кабінету або ж просто не мають можливості зробити скан- чи ксерокопії документів, можуть прийти до приймальної комісії ДНУ (14-й корпус, кімн. 205) та скористатися всіма технічними можливостями консультаційного пункту для створення кабінету.

2. Не поспішати подавати заяви в перший день прийому. Позаяк робити це вступники мають абсолютно зважено: проаналізувати конкурсну ситуацію на різних спеціальностях у різних університетах, оцінити власний конкурсний бал для того, щоб із найбільшою вірогідністю потрапити на місце державного замовлення. Просимо не забувати: визначальними при зарахуванні на місця держзамовлення і контракт є саме набрані бали, а не день подання заяви чи документів. Проте й відкладати до останнього дня (до 26 липня 2018 року) абітурієнтам також не варто. Потрібно враховувати можливість виникнення технічних збоїв електронної системи чи особистих обставин, тому найкраще зробити це всередині терміну.

3. Так само радимо не подавати всі заяви одразу. Адже в абітурієнтів їх обмежена кількість – сім заяв на чотири спеціальності. А тому, коли з часом ситуація змінюватиметься на користь чи не на користь вступників, у них іще залишиться можливість якось змінити свої подання.

4. Визначивши пріоритети, не поспішати одразу їх розставляти. Пам’ятайте: пріоритети змінювати не можна. Тому бажано спочатку промоніторити, як змінюється конкурсна ситуація в різних університетах України, і виходячи з цього, потім розставити пріоритети вже з урахуванням власних шансів і прагнень отримати бюджетне місце.

5. Принести оригінали документів після того, як в електронному кабінеті з’явиться статус «Рекомендований до зарахування на місця державного бюджету». Так, після оприлюднення рейтингових списків 1-го серпня 2018 року вступники матимуть лише п’ять днів (до 18:00 6-го серпня 2018 року) на те, щоби передати оригінали документів. Зауважимо: не варто робити це в перший же день – із самого ранку стоячи в черзі, створюючи зайве напруження собі та членам приймальної комісії. Кожен абітурієнт України встигне подати документи в межах відведеного терміну!

6. В абітурієнтів завжди залишається шанс подати документи на ліцензовані місця за кошти фізичних чи юридичних осіб, так званий контракт. Зокрема, в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара наразі є дуже велика ліцензія майже на всі спеціальності.

7. Звертаємо особливу увагу тих вступників, які мають розбіжності в написанні імен та прізвищ у свідоцтвах про народження/ID-картках та документах про освіту. Такі абітурієнти мають особисто принести документи до приймальної комісії, аби внести всі необхідні помітки до електронної бази для успішного зарахування. Причому радимо їм це робити у перші дні подання заяв.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram