Версія для друку

Викладач ДНУ – дворазова чемпіонка України з пауерліфтингу

Доцент кафедри фізичного виховання та спорту факультету медичних технологій діагностики та реабілітації Ірина Головійчук стала дворазовою чемпіонкою України у вправах жим лежачи та багатоповторний жим. У жимі лежачи вона виконала норматив – Майстер спорту.

Відкритий Чемпіонат Півдня України з PUSH&PULL, жиму лежачи, станової тяги та багатоповторного жиму, підйому штанги на біцепс серед чоловіків та жінок відбувся 2-3 червня на базі спортивного комплексу «Blas» у м. Дніпро. Головою оргкомітету змагань був Тимофій Кравченко, головним суддею – рефері міжнародної категорії Вадим Коцага.

Активну підготовку до змагальної діяльності з пауерліфтингу Ірина Головійчук розпочала з січня 2017 року. У березні цього року відбувся перший старт – чемпіонат області з пауерліфтингу у м. Кам'янське (вправа жим штанги лежачи), на якому Ірина стала чемпіонкою області. А в квітні на відкритому чемпіонаті області з пауерліфтингу, що проходив у Дніпрі, наша спортсменка виборола срібло з багатоборства (жим штанги лежачи, присідання зі штангою на плечах, станова тяга).

«Починаючи з 2007 року фітнес та заняття у тренажерному залі є основою мого здорового способу життя, оскільки багаторічний досвід професійного спортсмена завжди спонукає до пошуку нових і цікавих видів рухової активності, – розповіла Ірина Головійчук. – Уже понад десять років як викладаю не тільки на кафедрі фізичного виховання та спорту, а й треную в спортивно-оздоровчому центрі ДНУ з аеробіки й тренажерного залу, багато уваги приділяю пошуку нових методик у розвитку фізичних якостей студентів. Напевне, саме це й стало точкою відліку для особистого вдосконалення у новому виді спорту».

«Хотілось би відзначити високий рівень організації змагань і роботи суддівського корпусу, – також відзначила Ірина Головійчук. – Враховуючи той факт, що змагання проводилися з чотирьох різних номінацій як для жінок, так і чоловіків, відбувалася дуже швидка зміна локацій і необхідного інвентарю, була чітка відповідність правилам змагань у виявленні переможців і призерів. Також варто взяти до уваги й те, що велика кількість спортсменів змагалася у двох номінаціях, тож витрачалося багато не лише фізичних сил, а й емоційних. З цією метою для спортсменів організували окреме приміщення відпочинку, підготовки і розминки, а представники компанії спортивного харчування PowerPro надали корисну й необхідну під час силового навантаження їжу».

У перспективних планах Ірини Головійчук – підготовка до чемпіонату Європи і світу з жиму лежачи.

Кафедра фізичного виховання та спорту


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram