Версія для друку

Навчатися мужності – традиція класичного університету

10 травня до ДНУ ім. О. Гончара завітав полковник, учасник АТО Валерій Миколайович Чернета, щоб провести студентам важливий у їхньому житті урок – мужності.

Валерій Миколайович брав участь у військових подіях на сході України, нині – полковник військової кафедри медичної академії, раніше був військовим керівником 138 школи.

Урок проводився у форматі тренінгу, на якому було цікаво і психологам, і математикам, оскільки на захід прийшли представники факультету психології та спеціальної освіти і факультету прикладної математики. Спілкування було щирим, доброзичливим і справжнім. Не було заздалегідь написаного «сценарію», що тільки прикрашало спілкування. Студенти вільно запитували про все, що їх турбує. Поняття «мужності» поєднувалось та перепліталось із психологічною складовою. З уроку всі присутні винесли, як важливо вміти взаємодіяти з іншими людьми та займати активну життєву позицію. Ось, наприклад, у нашому місті є достатня кількість заходів, на які студенти отримують запрошення: це й парад вишиванок, і конкурси військово-медичних занять, веломарафони, турніри з шахів та інші активності. Також усіх присутніх познайомили з військовим правилом трьох «С»: «слушать, слышать, самообучаться». Але під час тренінгу виявилося, що це правило потрібне кожному. На запитання тренера влучно та гідно відповідала студентка 4-го курсу факультету психології та спеціальної освіти Христина Грибанова.

Також тренер багато уваги приділяв інформації про безпеку на вулиці, відзначив невтішну статистику щодо великої смертності на дорогах.

Військового запросили координатор Центру соціальних ініціатив Аліна Марченко та заступник декана факультету психології та спеціальної освіти з виховної роботи Зоя Петрівна Бондаренко. Коли час спілкування вже минув, гостю подякували за цікаву й теплу зустріч від імені присутніх студентка групи ДК-16-1 Інна Безверха, а від імені викладачів – заступник декана з виховної роботи факультету прикладної математики Світлана Федорівна Сірик. Валерію Миколайовичу подарували квіти і цукерки та запрошували ще в гості до ДНУ.

Марія Педан, студентка факультету психології
та спеціальної освіти,
координатор Центру соціальних ініціатив
і волонтерства ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram