Версія для друку

«У колі друзів-2018»

28 квітня в Палаці студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся ІV відкритий фестиваль циркового мистецтва України «У колі друзів-2018».

Цього року у фестивалі взяли участь понад 200 дітей та дорослих з Дніпра, Запоріжжя, Кривого Рогу, Харкова, Балаклеї та Києва.

Програма складалася з єдиного етапу за різними жанрами. Членами журі були професіональні фахівці: голова журі – циркознавець, викладач Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв Олександр Бабінський; Ольга Ломська – майстер спорту зі спортивної гімнастики, призер міських та обласних змагань з акробатики та стрибках на батуті, провідний спеціаліст Палацу студентів; Наталія Безпала – кандидат у майстри спороту з художньої гімнастики, багатократна учасниця та призерка всеукраїнських змагань, студентка ДНУ; Артем Пачковський – майстер спорту зі спортивної акробатики, переможець Міжнародного фестивалю циркового мистецтва «Яскрава арена-2017» (батут), студент ДНУ.

Варто зазначити, що сам фестиваль проводився в нестандартній формі – перегляд номерів було складено у вигляді концертної програми. Цей єдиний у своєму роді фестиваль циркової творчості у нашому місті та області було започатковано ще наприкінці 90-х рр. минулого століття керівниками народної циркової студії «Радуга» Палацу студентів Дніпровського національного університету. Фестиваль некомерційний і його мета – дружня атмосфера артистів циркового мистецтва, обмін професійними здобутками, підтримка талановитих дітей та плідне спілкування як дорослих, так і малечі.

Усі учасники фестивалю отримали пам’ятні дипломи, медалі та подарунки від спонсорів та оргкомітету фестивалю. Так, «Гран-Прі»-соло завоював номер з повітряної гімнастики на полотні Іллі Данілішина (м. Дніпро). «Гран-Прі»-дует отримала акробатична пара Катерина Соколова та Олександр Келюх (народна циркова студія «Радуга», Дніпро). Гран-Прі»-колектив отримала зразкова танцювально-циркова студія «Надежда» (керівник Олена Крючкова, Харків).

Учасники висловлють щиру подяку департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради та його директору Ксенії Сушко за підтримку фестивалю.

Чекаємо всіх наступного року на фестивалі «У колі друзів»!

Палац студентів ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram