Версія для друку

«День кар'єри Європейського Союзу» – нові можливості для професійного розвитку молоді України

Нещодавно Інформаційний центр Європейського Союзу у м. Дніпро ДНУ ім. О.Гончара провів «День кар'єри ЄС». Масштабний захід, ініційований Представництвом Європейського Союзу в Україні, проходив у Палаці студентів ДНУ.

Метою «Днів кар’єри ЄС» є знайомство дніпровської молоді зі шляхами професійного зростання, освітніми та кар'єрними можливостями в європейському просторі. Вони проводяться в рамках проекту «Інформаційна підтримка молоді та мереж ЄС в Україні» під кураторством ГО «Фундація “Відкрите суспільство”» і вже були реалізовані в Маріуполі, Ужгороді, Чернівцях та Чернігові. У Дніпрі подію організовували Інформаційний центр ЄС при ДНУ (координатор – доц. Марія Міхейченко) за підтримки відділу по роботі з міжнародними організаціями та іноземними партнерами та факультету суспільних наук і міжнародних відносин.

У заході взяли участь більш як 40 місцевих закладів і підприємств, а також представників європейських міжнародних компаній і проектів. Серед найвагоміших із них: Дніпропетровський обласний центр зайнятості, ООО «Дніпровський електромеханічний завод»; Нижньодніпровський трубопрокатний завод «ПАО ІНТЕРПАЙП»; державне підприємство «Український науково-дослідний конструкторсько-технологічний інститут еластомерних матеріалів і виробів»; НПО «Павлоградський хімічний завод»; компанія ТОВ ПКФ «Velta» (гірничодобувна промисловість); Інжинірингова школа Noosphere (IT-технології, освітня та проектна діяльність); бюро перекладів ТОВ «InText»; інформаційне агентство «АПК-Інформ»; ГО «Європейська молодіжна спільнота» тощо. У просторих залах Палацу студентів ДНУ розміщувалися стенди з інформаційними матеріалами про діяльність, продукцію та кар'єрні можливості цих та інших компаній.

Дніпровські студенти виявили чималу зацікавленість потенційними роботодавцями. Понад 300 наших випускників активно спілкувалися з представниками компаній і молодіжних організацій, залишали резюме, записувалися на співбесіди й стажування, брали участь у дискусії та безкоштовних майстер-класах із розвитку важливих професійних навичок. Зокрема, для студентської молоді компанії-учасники підготували панельну дискусію «Україна: нові можливості для професійного розвитку сучасної молоді» та три тренінгові програми: «Безкоштовні європейські освітні можливості для молоді», «Основи проектного менеджменту», «Стартапи: що потрібно для успіху: погляд Noosphere Engineering School». А представники європейських компаній розповіли про можливості безкоштовного навчання в ЄС для підвищення свого професійного рівня.

Усі компанії-гості заходу залишилися задоволеними високим рівнем його проведення, особливо тим непідробним інтересом, виявленим до них студентами ДНУ. Представники Дніпропетровського обласного центру зайнятості навіть запропонували в подальшому організовувати схожі заходи у формі презентацій для студентів різних спеціальностей нашого ЗВО.

Ірина Сова,
начальник відділу
по роботі з міжнародними організаціями та іноземними партнерами


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram