Версія для друку

Латинська мова – біля витоків класичної науки

Кафедра романської філології факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства провела V Міжрегіональну наукову студентську конференцію «Латинська мова – сполучна ланка між античністю і сучасністю».

Захід вкотре об’єднав майбутніх спеціалістів різних напрямів у стінах нашої alma mater. Конференція проходить на базі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара невипадково, адже університет є класичним багатопрофільним закладом вищої освіти, що готує фахівців у сфері природничих, гуманітарних та економічних напрямів науки. А латинська мова, як відомо, стоїть у витоків класичної освіти й об’єднує різноманітні галузі наукового знання.

Конференція завжди привертає увагу студентів, адже дає їм можливість представити й обговорити свої роботи, присвячені латинській мові та її впливу на розвиток суспільства. Цього року в конференції взяли участь близько 50 студентів різних напрямів: філологія, історія, філософія, юриспруденція, медицина. Такий різнопрофільний склад пояснюється тим, що латинська мова є однією з фундаментальних дисциплін великої кількості спеціальностей. Саме тому роботу студентської конференції було організовано за декількома напрямами із такими темами: латинський оригінальний текст та лінгвістика тексту: семантичні, структурні й стилістичні аспекти; морфо-синтаксичні та когнітивні особливості латинської мови; філософсько-історичні аспекти у творах латинських авторів; медико-біологічна термінологія та особливості її функціонування; латинська мова – мова права.

На пленарному засіданні конференції з привітаннями учасників виступили завідувач кафедри перекладу та лінгвістичної підготовки іноземців Олена Панченко, викладачі і студенти кафедри романської філології.

Тези доповідей учасників конференції будуть опубліковані у збірці матеріалів конференції «Латинська мова – сполучна ланка між античністю і сучасністю». Студенти ж, які були особливо активними під час конференції, були нагороджені грамотами. На думку учасників та організаторів заходу, подібні конференції – це дійсно унікальна можливість познайомитися з новими поглядами на роль латинської мови у різних сферах життя сучасного суспільства.

Викладач кафедри романської філології
Марія Стражева


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram