Версія для друку

Європейські правові інститути відкриті для України

У рамках освітнього проекту Представництва Ради Європи в нашій державі юристи з усієї України взяли участь у VII Інституційному Навчальному Візиті. ДНУ в цій делегації представили завідувач кафедри теорії держави і права, конституційного права та державного управління Людмила Мудриєвська та професор кафедри адміністративного і кримінального права Наталія Юзікова.

Під час програми, що проходила за маршрутом Львів-Краків-Відень-Страсбург-Женева-Прага-Львів, учасники отримали унікальну можливість відвідати такі міжнародні інституції, як: Віденський офіс ООН, Європейський суд з прав людини, Раду Європи в Страсбурзі, Всесвітню організацію інтелектуальної власності, Світову організацію торгівлі.

Так, у межах візиту до Європейського суду з прав людини делегати прослухали курс лекцій про функціонування установи, практики розгляду справ й основні проблеми, які наразі виникають перед Судом. Зустріч проводила юрист Секретаріату Суду Дарія Пістряк.

Під час візиту до Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), який проводили співробітники Департаменту країн Центральної Європи та країн з перехідною економікою Ілля Грибков та Андрій Шевченко, презентувалися основні принципи роботи та виклики, які існують нині в міжнародно-правовому регулюванні права інтелектуальної власності. Також була представлена програма навчання в Академії ВОІВ та переваги нової програми розвитку «Центру передачі технологій» у закладах вищої освіти.

Учасники провели зустріч із представником Світової Організації Торгівлі та Ради Європи, в межах якої презентувалися основні функції цих інституцій.

По завершенні навчального візиту всі учасники отримали сертифікати. Деталі на сайті: www.visits.com.ua

Роман Яворський,
керівник проекту, канд. юрид. наук,
асистент кафедри цивільного права та процесу
юридичного факультету
ЛНУ ім. І. Франка


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram