Версія для друку

Студенти представили 141 бачення тенденцій в українських ЗМІ

12 квітня на факультеті систем і засобів масової комунікації ДНУ ім. О. Гончара пройшла XIV Регіональна студентська науково-практична конференція «Системи національних засобів масової комунікації в сучасній Україні: нова візія».

Найбільша кількість учасників конференції, а це 76 студентів, представила свої розробки закономірностей розвитку сучасного світового та національного простору ЗМК. Теми мали різноманітний характер: особливості серіалу «Ігри престолів», прояв інтернет-мемів у політичній тематиці, вивчення історії про Гаррі Поттера як трансмедійного проекту.

Стану видавничої справи на сучасному етапі стосувалися 40 досліджень. Учасники обирали теми залежно від уподобань: комікс і кінокомікс, фанзін як одне з втілень фанфікшену тощо.

Проблемам сучасних соціально-комунікаційних технологій присвятили свої праці 25 студентів. Вони розповіли про тонкощі своєї професії (PR як вплив на споживача) та про самопрезентацію в інтернет-середовищі.

Нова візія національних ЗМК у сучасній Україні сформована. У межах кожної секції публічним голосуванням обирали трьох номінантів. Критеріями оцінювання були: актуальність та розкриття теми, а також активність під час дискусій.

Завдяки загальній атмосфері та взаємопідтримці як студентів, так і викладачів, конференція пройшла на високому рівні.

Наталія Пономаренко, Яна Чоботаренко,
студентки факультету систем і засобів масової комунікації


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram