Версія для друку

«Студентська весна» у розпалі

Художні колективи Палацу студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара представили конкурсну програму виступів на міському міжвузівському фестивалі «Студентська весна-2018», що стартував 3-го квітня. Цього року фестиваль присвячений славетному 100-літньому ювілею нашого університету.

Звітний концерт на головній сцені Палацу розпочався старовинним студентським гімном «Gaudeamus» у виконанні народної хорової капели викладачів та співробітників «Просвіта» імені Анатолія Кулагіна та народної студії сучасного вокалу «Мрія». А потім сцену заполонили кращі творчі номери, які художні колективи створювали протягом усього року.

Можна, звичайно, багато говорити про колективи, які роками працюють у нашому Палаці, але хоча часи і змінюються, проте майстерність, здається, передається з покоління у покоління. Наприклад, студентка економічного факультету Катерина Шевчик – солістка народної студії сучасного вокалу «Мрія» – цього року стала переможницею телевізійного конкурсу «Караоке на майдані» й тепер передає свій досвід першокурсницям. А Марія Видавська – студентка механіко-математичного факультету, яка перемагала на багатьох конкурсах циркового мистецтва, представила свій сольний номер та взяла участь у постановках народної циркової студії «Радуга». Романтичні постановки студії особливо перехоплювали подих у всіх, хто спостерігав за точними рухами гімнастів Катерини Соколової, Олександра Келюха та Ілони Кириченко.

І глядачі, й журі належно оцінили успішні постановки з конкурсу краси «Міс та містер ДНУ». Уважно вглядалися вони й у вистави народного театру-студії «Маски» і студентського театру «Відлуння», присвячені особистості класика української літератури Олеся Гончара.

Яскравий творчий настрій студентського свята вдало доповнювали й різноманітні хореографічні композиції, представлені народним театром танцю «La vie». У глядацькій залі панувала просто неймовірна атмосфера, адже кожного з виконавців гаряче підтримували численні вболівальники. Кожен там міг пересвідчитися, що співпраця Палацу студентів і ради студентів ДНУ – це запорука великого успіху напередодні святкування 100-річчя alma mater.

Зазначимо, що за результатами цього звітного концерту журі відбере лауреатів від ДНУ для участі у великому гала-концерті, під час якого й визначаться переможці фестивалю. Загалом, фестиваль самодіяльної творчості «Студентська весна-2018» об’єднує 11 команд із різних ЗВО нашого міста. Впродовж першого туру змагань (протягом квітня-травня) усі вони на розсуд журі та глядачів покажуть понад 300 номерів у різних напрямах та жанрах: театральному, музичному, хореографічному, цирковому, образотворчому та декоративно-ужитковому мистецтві, оригінальному і розмовному жанрі, а також фото-, кіно- та відеомистецтві.

Художній керівник
Палацу студентів
ДНУ ім. О.Гончара
Оксана Рудковська


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram