Версія для друку

Студентський симпозіум з англістики

На кафедрі англійської філології факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства відбулася щорічна студентська наукова конференція. Цього року захід присвячувався сторіччю Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Учасниками фахового форуму стали 140 студентів, які представляли свої презентації у дев’яти практичних студіях за трьома напрямами: лінгвостилістичні та лексико-граматичні аспекти сучасної англійської мови і нові методики викладання англійської мови.

Для студентів участь у цій конференції відкриває можливість не тільки представити результати досліджень та обговорити їх під час дискусії, а й отримати практичний досвід написання наукових статей, публікація яких дозволить сформувати базу власних виданих наукових робіт.

Цього разу, пам’ятаючи про важливість сторічного ювілею рідного університету, студенти підготувалися на найвищому рівні – про що свідчить велика кількість доповідей, номінованих як найкращі. Так, учасники продемонстрували високий рівень розуміння досліджуваного питання й уміння використовувати сучасні технічні засоби для супроводу своїх виступів. Були відзначені доповіді на теми: «Національні особливості концепту flora в англійській фразеологічній картині світу» (Аліна Танська, УА-14-1); «Метафоричність в англомовному та українському політичному дискурсі» (Олександра Тилик, УА-17м-1); «Лінгвістичні особливості новозеландського варіанта англійської мови» (Олена Ревенко, УА-17м-3; «Національна своєрідність концептів heart та soul в англійському фразеологічному просторі: мультилінгвальний аспект» (Ліна Репп, УА-17м-1); «Стилістичні фігури в англомовному детективному жанрі» (Марія Добрушина, УА-17м-2); «Лінгвостилістичні засоби створення образності в поезії Е. По» (Вікторія Петрова, УА-14-6) й «Особливості мовної репрезентації біблійних образів у романі К. Люїса «Хроніки Нарнії» (Марія Таран, УА-14-6).

Крім того, в рамках студентської наукової конференції відбулася книжкова виставка, де кожен студент і викладач міг обрати книгу за смаком. Усі примірники були люб’язно надані Центром іноземної літератури, з яким уже багато років співпрацює кафедра англійської філології.

Кафедра англійської філології


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram