Версія для друку

П’ять місяців в Університеті Кордоби: унікальні можливості для студентів-біологів

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара відвідав титулярний професор Університету Кордоба (Іспанія) Хосе Мануель Ресіо Еспехо. Під час зустрічі з ректором ДНУ ім. О. Гончара Миколою Поляковим обговорювалися питання академічної мобільності студентів і викладачів.

Доктор Ресіо Еспехо є почесним професором нашого університету, тому часто відвідує біолого-екологічний факультет, представляючи кафедру ботаніки, екології та фізіології рослин Університету Кордоби та докладаючи максимум зусиль для розвитку наукового та академічного співробітництва.

Під час зустрічі з ректором і проректорами ДНУ обговорювалися можливості участі в програмі Еразмус+ спільних україно-іспанських проектів з академічної мобільності студентів та викладачів. Професор Ресіо Еспехо запевнив, що наступного року зробить подання щодо включення нашого університету до програми Еразмус+ за спеціальностями «Екологія» та «Біологія». Це означатиме гарантії з іспанської сторони, а саме Університету Кордоби, щодо фінансування навчання трьох студентів протягом п’яти місяців та стажування викладачів терміном один тиждень.

Також професор Еспехо привітав Миколу Вікторовича з переобранням ректором Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. «Як Почесний професор ДНУ я відчуваю обов’язок не тільки сприяти нашим науковим та академічним обмінам, а й провадити активну просвітницьку діяльність, – наголосив Хосе Мануель Ресіо Еспехо. – В Університеті Кордоби я відповідаю за українознавчу аудиторію, де демонструються наші спільні здобутки в науці, розповідається про українську культуру, традиції, цінності. Це своєрідний центр україністики, експонатами якого цікавляться наші студенти».

Також йшлося про включення наукових журналів «Екологія та ноосферологія» та «Ґрунтознавство», які видаються ДНУ, до наукометричних баз Scopus та Web of Science Core Collection. Професор Ресіо Еспехо є заступником головного редактора цих видань. Також колеги відзначили, що треба активніше використовувати науковий потенціал двох університетів у міжнародних наукових програмах, зокрема в «Горизонт-2020».

Користуючись нагодою, ректор Микола Поляков передав запрошення ректору Університету Кордоби професору Хосе Карлосу Гомез Вийамандос взяти участь в урочистих заходах, що відбудуться у жовтні 2018 року з нагоди святкування 100 річного ювілею Дніпровського національного університету.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram