Версія для друку

Конкурс «InnoDnipro»: від ідеї до успіху

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара презентували новий міський конкурс проектів та стартапів «InnoDnipro». Заснований Департаментом інноваційного розвитку Дніпровської міської ради, конкурс спрямований на виявлення й підтримку талановитих розробників.

Особисто представити новаторську платформу в ДНУ завітали начальник відділу інноваційних проектів Наталя Сіланіна і провідний спеціаліст цього відділу Павло Крайтор. Вони зазначили, що ініціативу фахівців їхнього Департаменту радо підтримали депутати міської ради, розуміючи, наскільки важливою зараз є консолідація зусиль влади, бізнесу і науки задля поступу нашого міста та України. «Для міської влади цей пілотний проект – дієвий інструмент виявлення, об’єднання та підтримки представників інноваційного середовища – молодих науковців і винахідників. До участі у ньому ми запрошуємо усіх охочих, здатних представити готові наукові та бізнесові напрацювання в найбільш інноваційних галузях науки і виробництва. Ми дійсно не висуваємо жодних вікових, географічних чи тематичних обмежень для наших учасників. Головне, аби вони мали цікаві новаторські ідеї і велике бажання змінити рідне місто і Україну на краще. Переможці отримають гарантовану фінансову винагороду. Та не лише проектам фіналістів, а й усім гідним стартапам ми обіцяємо всебічну підтримку – фахові поради експертів, подальшу роботу в бізнес-інкубаторах, допомогу в пошуку інвесторів. Ми віримо, що такий підхід до талановитої молоді дозволить запобігти відтоку кадрів і посприяє тому, аби корисні практичні розробки залишалися тут та приносили нашій країні прибуток», – наголосила пані Наталя.

Зокрема, на конкурс приймаються особисті чи командні проекти від юридичних та фізичних осіб-резидентів України, що мають потенціал практичного застосування у семи актуальних галузях інноваційного розвитку, визначених нещодавно Кабінетом Міністрів України. Це: освоєння нових технологій транспортування енергії, впровадження енергоефективних, ресурсозберігаючих технологій, освоєння альтернативних джерел енергії; освоєння нових технологій високотехнологічного розвитку транспортної системи, ракетно-космічної галузі, авіа- і суднобудування; освоєння нових технологій виробництва матеріалів, їх оброблення і з’єднання, створення індустрії наноматеріалів і нанотехнологій; упровадження нових технологій та обладнання для якісного медичного обслуговування, лікування, фармацевтики, ветеринарної медицини; застосування технологій чистого виробництва, охорони навколишнього середовища, поводження з відходами; розвиток сучасних інформаційних, комунікаційних технологій, робототехніки та упровадження соціальних інновацій – нових ідей, стратегій, інноваційних технологій в системі освіти, охорони здоров’я, суспільних комунікаціях.

Оцінюватимуться подані проекти фаховою конкурсною комісією (на чолі з радницею міського голови Дніпра Янікою Мерило) та пулом профільних експертів – представників закладів вищої освіти, громадських організацій, органів міської виконавчої влади, підприємців. Колективним рішенням журі обере переможців, між якими і буде розподілений загальний призовий фонд – 500 тисяч гривень.

Подати проект у вигляді аплікаційної форми можна на сторінці конкурсу , спеціально створеній на офіційному сайті міської ради Дніпра. Прийом проектів триватиме до 30 квітня 2018 року.

Також представники Дніпровської міської ради запросили студентів і науковців нашого університету представити власні креативні винахідницькі напрацювання на ще одному потужному майданчику – Dnipro Mini Maker Faire. Цей захід є аналогом всесвітньо відомого фестивалю науково-технічних розробок і вперше проходитиме у Дніпрі 21 квітня 2018 року.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram